Búcsú

2024.05.11. 13:46

Valétálás Sopronban - Búcsúznak a várostól

A Soproni Egyetem szombaton tartja hagyományos valétaünnepségét, amely miatt útlezárásra számíthatnak a közlekedők a városban.

Kisalföld.hu

A gyülekezőt követően az ünnepi ceremónia 19.15-kor kezdődik a Bajcsy-Zsilinszky utcai főépület előtt. A Him- nusz közös eléneklését követően, az v. éves valétaelnök beszéde után átadják az egyetem zászlaját, majd a IV. éves erdész-valétaelnök búcsúzik az alma matertől. A valétabot átadása után a karok dékánjai, majd az egyetem rektora búcsúztatja a végzősöket. A fáklyás menet 20.15-kor indul a szalamander vezetésével a következő útvonalon: Bajcsy-Zsilinszky utca–Béke út–Ady Endre út–Csengery utca, aluljáró–Frankenburg út–Deák tér menetirány szerinti oldala–Erzsébet utca–Széchenyi tér–Várkerület–Előkapu–Fő tér. A térre körülbelül 21.15-kor érkezik a menet, ahol a fás és közgazdász-valétaelnökök beszédét követően Farkas Ciprián polgármester búcsúztatja a végzősöket. 

Régi hagyomány, hogy a menet útvonalán lakók gyertyákat helyeznek ki az ablakokba, jelképesen búcsúzva a végzősöktől. A valétálók kérik, hogy akinek lehetősége van rá, gyújtson egy gyertyát a szalamander odaérkezésekor. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában