Bulvár-celeb

2024.05.11. 14:05

Nagy a felháborodás: egy eperföld tulajdonosa kitiltotta a kertészetéből a 6 év alatti gyerekeket

Akkora károkat okozott a gyerekek viselkedése, hogy dönteniük kellett. A család 30 év után jutott erre az elhatározásra, amin sokan kiakadtak.

Fotó: Gyuricza Ferenc / zaol.hu

Június 9-én nyitotta meg kapuit a vértesszőlősi eperföld a vásárlók előtt. A gyümölcs ára nem változott tavaly óta, a házirend azonban annál inkább - írja a kemma.hu.

– 1700 forint egy kilogramm eper – meséli Tóth Kata. Szerinte rendhagyó a szezon, mert ilyen korán még egyik évben sem nyitottak. Hozzátette, nagyon szeretik a gyümölcsöt, elég sokan járnak hozzájuk és ebből adódóan néhány olyan vendég is megfordult mát náluk, akik viselkedése kifogásolható volt.

Azzal nincs baj, ha gyermekes családok érkeznek. A szülői felügyelet hiányzik sok esetben. Besokalltunk. 

Az anomáliáknak pedig véget kellett vetnünk. Úgy gondolom a tiltással védjük a gyümölcsöket, a többi vásárlót, a gyermekeket és a munkánkat is
– mondja Kata, aki családi vállalkozásban dolgozik. Hozzáteszi: 

nem egyszer fordult elő, hogy szaladgáltak a gyerekek az ágyások között, végezték kis- és nagydolgaikat, eltaposták a növényeket, de még az is előfordult, hogy egymást dobálták eperrel.

– A minimum szedési mennyiség 2 kilogramm, és ez vonatkozik 6 éves kor feletti gyerekekre is. Hat éves kor alatti gyermeket nem engedünk a területre. A 6-12 éves korosztályt gyermekenként egy felnőtt kísérettel fogadjuk – tette hozzá. Továbbá régóta szabály az is – folytatta – hogy az eperföld területére házi kedvencet, vagy kisállatot nem áll módunkba beengedni, kérjük ennek megfelelően érkezzenek, és gondoskodjanak róluk. A területre gyermekjátékot, rollert, kerékpárt, tolókocsit, sámlit,talicskát, kemping széket, nyugágyat sajnos nem tudunk beengedni, kérjük szíves megértésüket – bocsátkozik részletekbe, de nem véletlenül. Ugyanis mindegyik előfordult már a vasúti híd után, az Által-ér utáni területen.

A vértesszőlősi eperföldön 30 év után vezették be a szabályt

Van, aki abszolút egyet ért ezzel a szigorral, mondván, végre rend lesz, az eperföld pedig nem óvoda, viszont vannak akik ellenzi. Ők, például, a nagycsaládosok kikérik maguknak az újítást. Merthogy a szabályok szerint több 10 ezer forintos kiadással számolhatnak, ha minden gyermek mellé plusz egy felnőttel számolnak, akire a szedési mennyiség ugyanúgy vonatkozik.

A család 30 év után jutott erre az elhatározásra. A tulaj mondja, februártól dolgoznak, hogy tavasz végére legyen eper a területen. 

– Mindenki igényeinek akár szedés, akár ár tekintetében nem tudunk megfelelni – teszi hozzá Tóth Kata. 

A helyzet nem tűrt tovább halasztást. Volt már példa arra is, hogy 2-3 hetes csecsemővel érkezett az anyuka, aki órákon át étlen-szomjan hagyta a gyermeket az ágyások között, babahordóban a tűző napon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában