Sikeres pecásokat díjaztak

2024.05.11. 12:35

Bajnokokat avattak Komárom-Esztergom vármegye horgászainál -fotók

A nemrég megrendezett csapatbajnokságokon dőlt el a bajnoki cím sorsa a Komárom-Esztergom vármegye horgászainál az A és a B csoportban, illetve a női egyéni bajnoki cím végeredménye is –írta közleményében a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ).

Kisalföld.hu

A „B” csoport versenyére Kisbéren került sor, tizennégy egyesület nevezett a versenyre. A horgászokat jó idő fogadta és a halak is érdeklődőek voltak. A legjobbak tíz kilogramm felett fogtak, főleg dévéreket, kárászokat, de volt amur és 1-2 ponty is ami horogra akadt.

A dupla, két helyszínen megrendezett versenyen, az előkelő helyen végzett csapatok kupát vehettek át, a versenyzők pedig érmet kaptak.
A dupla, két helyszínen megrendezett versenyen, az előkelő helyen végzett csapatok kupát vehettek át, a versenyzők pedig érmet kaptak.
Fotó: KEMHESZ

 Egy egyesületet három fő képviselte, akik külön szektorokban ültek és összesített eredményük döntötte el a végső sorrendet. Az első helyen a Munkáséri Horgász és Környezetvédő Egyesület végzett tizennégy kiló feletti zsákmánnyal, a Mocsai Sporthorgász Egyesület közel tizenegy kilogrammos fogással jutott a dobogó második fokára, így a két csapat felkerülhetett az A osztályba. A harmadik helyet a TÁV-HAL Horgász Egyesület szerezte meg. 

Az „A” csoport versenyét Kecskéden rendezték. Hideg, változékony szeles idő fogadta a tizenkét csapatot és az öt női versenyzőt. A rossz idő a halakat nem befolyásolta, rengeteg dévér, kevés törpeharcsa és jó pár ponty alkotta a zsákmány zömét. Szektorgyőzelmet csak húsz kilogramm közeli fogással lehetett szerezni, az összfogás meghaladta a négyszáz kilogrammot. A versenyt a Vasas Horgász Egyesület nyerte Esztergomból, második lett a komáromi Kassák Klub KSE, míg a harmadik helyet a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület szerezte meg.

A női versenyzők kitettek magukért, Borbély Gábor Péterné (Dorogi Bányász HE.) szerezte meg az első helyet tíz kiló feletti fogással, Iglódi Réka Anikó (Szőnyi Dolgozók HE.) lett a második, a harmadik helyet a Munkáséri HKE. versenyzője, Zsilinszky Márta szerezte meg. 

A versenyen az 1-3. helyezett csapatok kupát vehettek át, a versenyzők érmet kaptak. A díjakat Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke és Osvald Zsolt a vármegyei szövetség ügyvezetője adta át.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában