Jön a vakáció

2023.06.07. 10:18

Mutatjuk, hogyan utazhatunk busszal Sopronból idén nyáron a Balatonra és Bükfürdőre

Jövő szombattól (június 17.) minden nap új járat indul Sopronból Sárvár érintésével Fonyódig.

kisalfold.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

Június 17-től (szombattól) bővül a Bük, Vasútállomás érintésével közlekedő autóbuszjáratok száma, így az eddiginél több Sopron, illetve Szombathely felől és felé közlekedő vonathoz lesz autóbuszos csatlakozás Bükfürdő felé és felől, ezáltal a vonattal Bükre érkezők számára is könnyebben lesz megközelíthető a fürdő.  

A Balaton megközelíthetősége is javul. A nyári tanszünet ideje alatt, vagyis június 17. és augusztus 31. között minden nap új járat indul Sopronból Sárvár érintésével Fonyódig. A járat Sopronból 8:00-kor indul, és a Balatont elérve Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás, Keszthely, Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonkeresztúr, Balatonfenyves érintésével közlekedik Fonyódig.

Sopron felé Fonyódról 17:35-kor, Keszthelyről 18:30-kor indul, Sárvárra este 8-ra, majd Sopronba 21:18-kor érkezik. Az új eljutási lehetőségnek köszönhetően Sopron térségéből a Balatonhoz utazók számára nemcsak a kora hajnali, hanem kora délelőtti időszakban is biztosított lesz az eljutás a tóhoz. A járathoz vasúti és autóbusz csatlakozás biztosított Balatonfüred és Siófok felé, és felől.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában