Hagyományteremtő szándékkal

2023.06.07. 14:45

Mezőgazdasági drónversenyt rendeznek pénteken Mosonmagyaróváron

A Széchenyi István Egyetem és az Edutus Egyetem idén harmadszor szervezi meg a hagyományőrző Edu Agro Drone Cup mezőgazdasági drónversenyt június 9-én.

kisalfold.hu

Fotó: MW-archívum

Fotó: Fehér Gábor

A III. Edu Agro Drone Cup mezőgazdasági drónversenynek június 9-én a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Tangazdasága ad otthont. A drónok az ipar és a mezőgazdaság mind több szegmensében nyújtanak új, innovatív lehetőséget.

A Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja állami, tudományos és vállalati szereplőkkel partnerségben folytat kutatásokat ezen a területen, s az intézmény látja el a Magyarországi Drón Koalíció szakmai gesztorálását is.

A versenyen idén 4 csapat vesz részt, összesen 4 feladatversenyt kell teljesíteniük. Előszőr egy 20 perces szakmai tesztet kell megírniuk a versenyzőknek, ezután kezdődnek a drón kezelését igénylő feladatok. A második versenyfeladat a manuális repülés végrehajtás, ezt követi az ortomozaikos kép készítése automata repüléssel versenyszám. A végső feladat a permetezés szimuláció.

A szervezők várnak minden olyan érdeklődőt a rendezvényen, aki érdeklődik a drónok iránt, illetve szívesen megnézné őket működés, használat közben, délelőtt 10 óra és délután 14 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában