Pedagógusnap

2023.06.07. 21:19

Elismerés pedagógusoknak Kapuváron

Pedagógusokat köszöntött a közelmúltban a kapuvári önkormányzat a pedagógusnap alkalmából. A képviselő-testület legutóbbi ülésén Hámori György polgármester méltatta a tanítók, tanárok, óvónők munkáját.

kisalfold.hu

A polgármester a tanítványok nevében is köszöntötte Varga Gézánét.

Forrás: Hámori György közösségi oldala

Az ülésen Hámori György gyémántdiplomát adott át Varga Gézánénak. Elismeréseket is átadott a városvezető: több évtizedes munkájukért Kiváló Oktató- Nevelő Munkáért „Scherer Gyula” kitüntetést vehetett át Horváthné Lendvai Zsuzsanna és Varga Lászlóné. Scherer Gyula, akiről a díjat elnevezték, Kapuvár iskolateremtő pedagógusa. 1884-ben érkezett a településre, hogy a miniszter megbízásából gazdasági, polgári fiú- és leányiskolát hozzon létre. Szakmai munkája mellett széles körű társadalmi tevékenységet is kifejtett, illetve írt növénytani tankönyvet is. Később Kapuvárról elhelyezték és újabb iskolák indításával bízták meg. 

Az ülésen Hámori György gyémántdiplomát adott át Varga Gézánénak. Teri néninek több évtizedes pedagógusi munkáját több ezer, a kapuvári gimnáziumban végzett tanítványa nevében köszönte meg a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában