Trianon

2023.06.04. 18:58

A nemzeti összetartozás napján emlékeztek Mosonmagyaróváron - Fotók

A trianoni békeszerződés okozta sebek máig nem gyógyultak a nemzet szívén – erre mutatott rá Reisinger Attila író a Nemzeti Összetartozás Napján Mosonmagyaróváron.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Mintegy két évtizedes hagyomány, hogy a trianoni békeszerződés évfordulóján megemlékeznek Mosonmagyaróváron. Idén az ünnepségnek az esős idő miatt az evangélikus templom adott otthont.

A kegyetlen trianoni békeszerződés Magyarország történelmének legnagyobb tragédiája, mely fájdalmas minden magyarnak – hangsúlyozta Reisinger Attila hegyeshalmi író a nemzeti összetartozás napján. Az ünnep szónoka részletezte a hazánkat ért vesztességeket is: az ország nemcsak területének nagy részét, jelentős számú lakosságot is elveszített. A határon túl élő magyarok ma is elszenvedői az akkori döntésnek.

"Gyűrűt készítettek, feketét" címmel a Piarista Diákszínpad mutatott be előadást. Ökumenikus imát Farkas Ervin evangélikus lelkész és Bodó Zoltán római katolikus plébános mondott, majd megkoszorúzták a Trianon kereszt emlékművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában