Vezetőváltás

2023.05.15. 14:30

Új vezető a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2023. május elsejei hatállyal Sári Ákos Donát tűzoltó ezredest nevezte ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának. Az ezredes korábban a győri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjeként, majd a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyetteseként teljesített szolgálatot.

kisalfold.hu

A kinevezések átadását követő beszédében dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy megköszönte a leköszönő igazgató ötéves, eredményes munkáját, a frissen kinevezett vezető kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy harmincéves tűzoltói pályafutása, felkészültsége, szakmai és gyakorlati tapasztalata biztosíték arra, hogy első számú vezetőként is megállja a helyét. 

Sári Ákos Donát tűzoltó ezredes. Fotó: kemma.hu/F.P

A posztjáról leköszönő igazgató, Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes beszédében összegezte a vezetőként eltöltött öt év munkájának tapasztalatait. Erről elmondta: „Ha egy szóval kellene jellemezni, azt mondanám, hogy intenzív volt. Kiemelkedő tudással rendelkező kollégákkal és partnerekkel hozott össze a sors, akiknek hálával tartozom.” 

Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes május elsejei hatállyal a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójaként folytatja munkáját. 

Sári Ákos Donát tűzoltó ezredes beszédében azt hangsúlyozta, elsődleges céljának a szakmai munka és az igazgatóság társadalmi kapcsolatainak folyamatos fejlesztését tartja. Hozzátette, hogy irányítása mellett a katasztrófavédelem állománya mindent megtesz a vármegyében élők biztonsága érdekében, ehhez, mint fogalmazott, hatékony csapatmunkára és a közösség erejére van szükség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában