EzTörténtKisalföld

2023.05.18. 12:00

Erről írtunk - Autóút és fúvósok koncertje Sopronban, jugoszláv küldöttség érkezett Győrbe

Ez történt rovatunkban 1963, 1973, 1993 május 18-én történt eseményekre emlékezünk vissza Sopronban és Győrben.

kisalfold.hu

60 éve - Autóút a Lővérekben 

Sopron Város Tanácsa pénteki ülésén megválasztott hatvan népi ülnököt, és tárgyalta az 1963. évi költségvetést. Költségvetésen kívül, a KPM segítségével átépítik az egész Lővér körutat. A jelenlegi autóutat hét méterre szélesítik. A két útszéllel és a padkákkal együtt 9 méter széles lesz az új úttest A tervezést már elvégezték, és még ebben az évben megépül a körút első szakasza az Erzsébet-kerttől a Printz-pihenőig. A Körpádnál levágják a veszélyes kettős kanyart, és az új út a BETEX üdülőhöz vezető ösvény vonalát követve torkollik vissza a jelenlegi körútra. Azon a részen, ahol a körút mellett járdák is vannak, azokat is újjáépítik. 

Nagy összeget fordít a tanács a soproni parkok szépítésére, virágok ültetésére, pihenőpadok felállítására. A Kurucdomb parkosítását folytatják. Az idén 500 000 forintot költenek erre a célra. A városi kertészet favázas üvegházait vasvázasokéi építik át és fűtésükre központi fűtőberendezést vásárolnak. 

 

50 éve - Tapasztalni jöttek 

Niko Mihaljevicsnek, a Jugoszláv Kommunisták Szövetsége elnöksége tagjának vezetésével jugoszláv pártmunkás-küldöttség érkezett tegnap délelőtt Győrbe. A vendégeket a megyei pártbizottságon Port Árpád, az MSZMP megyei Bizottságának titkára, Horváth János és Kovács György, a pártbizottság osztályvezetői fogadták. A megyei kommunisták kádermunkájáról Port Árpád tájékoztatta a jugoszláv vendégeket. Délután a Magyar Vagon- és Gépgyárban Kiss Sándor, az üzemi pártbizottság titkára adott ismertetést a jugoszláv pártmunkásoknak. A vendégeket fogadta az üzemlátogatás után Lombos Ferenc, a megyei tanács elnöke. 

 

30 éve - Kempteni fúvósok soproni koncertje 

Sopron és Kempten testvérvárosi kapcsolatainak jegyében pénteken, 19 órai kezdettel a Kempteni Fúvószenekar koncertezik Helmuth Müller vezényletével a soproni Liszt Ferenc Művelődési Ház nagytermében. A fúvósmuzsika kedvelői szép műsort hallhatnak a vendégektől. Az első részben Fucik, Hellmesberger, J. Strauss, J. Brahms, Webber, Karel, Bernstein műveiből játszanak, szünet után pedig „világutazást” tehetnek népszerű dallamok szárnyán Európában, Amerikában, Dél-Amerikában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában