Sok embert vernek át

2023.04.25. 14:32

Telefonos csalókra figyelmeztetnek Győr-Moson-Sopronban

Még mindig sok embert átvernek a bankbiztonsági szakemberként telefonáló csalók Győr-Moson-Sopronban is.

kisalfold.hu

Manapság az egyik leggyakoribb visszaélés, amikor egy jogosulatlan utalás miatti károk helyreállítására kínálnak a bankjuk nevében segítséget. Ne higgyük el, ha egy állítólagos banki alkalmazott azzal keres meg minket telefonon, hogy jóváhagyatlan utalást indítottunk a számlánkról, és ennek helyreállításához kódok megadására van szükség, figyelmeztet a Soproni Rendőrkapitányság. Ezek a telefonálók csalók! 

Az elmúlt napokban például 1,2 millió forint kárt okoztak egy ilyen hívással. Az eset a megszokott forgatókönyv szerint zajlott. A 22 éves sértettet arról kérdezte az őt hívó állítólagos bankbiztonsági szakember, hogy kezdeményezett-e egy több mint 200 ezer forintos utalást a számlájáról. Természetesen a válasz „nem” volt. Ezt követően máris jött a nyugtatás, hogy a probléma megoldható, ehhez csak az SMS-ben kapott kódot kell neki megmondani. Ennek a sértett gyorsan eleget is tett, de máris megbánta, amikor arról kapott SMS-t, hogy 1,2 millió forintot vontak le a számlájáról, ám ekkor már senki sem volt a vonal túloldalán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában