Győr-Szol

2023.04.11. 17:02

Kezdődik a fűnyírás Győrben

A húsvét végével teljes kapacitással megkezdődik a fűnyírás a városban – tájékoztatott a Győr-Szol Zrt., amely arra kéri az autósokat, hogy parkolásnál a szokásosnál is jobban figyeljenek arra, hogy a munkát végzők hozzáférjenek a zöldterületekhez.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Bencsik Ádám

A városi úthálózatban számos körforgalom terelőszigete füvesített. A lombkorona nélküli, általában domború kialakítású felületeken mindig korábban növekedésnek indul a fű, ezért a cég ezeken a helyszíneken már az elmúlt napokban elkezdte a fűnyírást.

A következő időszakban gépek dolgoznak többek között a lakótelepeken, a parkokban, a ligetekben, a játszótereken, egyes utak mellett, a lakó- övezetekben és egyéb zöldterületeken. A tevékenységben összesen 25 önjáró, nagy teljesítményű gép vesz részt. A szűkebb helyeken, például fák között, villanyoszlopok és kerítések mellett damilos kézi fűnyíróval vágják le a növényzetet.

A fűnyírókat seprőgépek kísérik, míg más helyszíneken kézi légfúvóval tüntetik el a burkolatra kerülő nyiradékot. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában