Változások az osztályokon

2023.04.05. 17:36

Húsvét után mindennapos ügyeletet ígérnek a mosonmagyaróvári Karolina kórház szülészetén

A tervek szerint a húsvét utáni hétvégétől ismét a hét minden napján megszervezik az ügyeletet a szülészeti és újszülött osztályon a mosonmagyaróvári Karolina kórházban, így a kismamák és az újszülöttek megfigyelése folyamatossá válhat.

Mészely Réka

Több alkalommal beszámoltunk a Kisalföld portálon a mosonmagyaróvári Karolina kórház helyzetéről. Szerdán Mosonmagyaróvárra látogatott dr. Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese, akit a kórház működéséről kérdeztünk.

Az ellátások megszervezése attól függ, hogyan tudjuk biztosítani a biztonságos ellátáshoz szükséges humánerőforrást mosonmagyaróvári kórházban – hangsúlyozta dr. Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese a Karolina Kórház jövőjével kapcsolatosan. 

Dr. Szondi Zita, dr. Takler Ágnes és dr. Rosta Máté Tivadar a kórházról és az új orvosi ügyeletről számolt be. Fotó: Kerekes István

A szülészet és a gyermekosztály jelenlegi működését mi sem tartjuk optimálisnak, ezen igyekszünk változtatni. Talán már a húsvéti hétvége után elérjük, hogy a kismamákat és a babákat ne kelljen Győrbe szállítani Mosonmagyaróvárról

- hangsúlyozta a főigazgató-helyettes. Hozzátette, komoly kihívást jelent, hogy jelenleg a gyermekosztályon három szakorvos és egy rezidens tevékenykedik. Megerősítette: az intenzív terápiás osztály működése szünetel, de az ott dolgozó kollégák a sürgősségi ellátásban vesznek részt és aneszteziológiai tevékenységet végeznek. Dr. Szondi Zita arról is beszélt, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat erősítik majd a jövőben. A belgyógyászati osztály mellett a rehabilitációs ellátások fejlesztését tartja még fontosnak a szakember.

Az SBO a kórház szándékai szerint hamarosan szintén a régi rend szerint működne (március elejétől sürgősségi betegellátó hely van a Karolinában), mivel az akut betegellátás megerősítését elsődlegesnek tartja a kórház menedzsmentje.

Több mint négyszáz hívás

Dr. Rosta Máté Tivadar, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet igazgatója azt hangsúlyozta, hogy úgy tűnik, jól vizsgázik az új orvosi ügyeleti rendszer. A vármegye harmadik legterheltebb ügyeleti pontja a mosonmagyaróvári, mely márciusban több mint 400 esetben segített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában