Életekről van szó

2023.03.28. 07:14

Nem megnyugtató a mosonmagyaróvári Karolina kórház helyzete

A Karolina Kórház helyzete nem megnyugtató – és ezzel egyetértenek a mosonmagyaróvári ellenzéki önkormányzati képviselők és a polgármester, sőt, a térségi társulást is foglalkoztatja.

Mészely Réka

Amennyiben szükséges, egy közös képviselő-testületi határozatban foglalna állást Mosonmagyaróvár a kórházért. Fotó: Kerekes István

Mi van a Karolina Kórházzal? – érdeklődött napirend előtt Szabó Miklós a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülésén. A Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal képviselője kiemelte: évekkel ezelőtt azért került állami fenntartásba az intézmény, hogy hosszú távon biztosított legyen a működése. Ehhez képest osztályok szűnnek meg, csökken a szolgáltatás színvonala. 

– Mintegy százezer ember alapvető egészségügyi ellátását biztosítja a mosonmagyaróvári kórház, működését az önkormányzat is támogatta, jó lenne tisztán látni – vélekedett Szabó Miklós –, hiszen sokak életéről és életminőségéről van szó. Szabó Miklós javasolta, hogy egységesen lépjen fel az önkormányzat az ügy érdekében. 

– A mosonmagyaróvári kórház sorsa nem Mosonmagyar­óváron fog eldőlni – vette át a szót Árvay István polgármester, megjegyezve, hogy a témában folyamatosan konzultál Nagy István országgyűlési képviselővel. 
Kormányszinten is foglalkoznak a témával, és egyelőre az bizonyos, hogy a szükséges győri segítség nem működik. A polgármester is egyetért azzal, hogy a frissen szült nők a megyeszékhelyi kórházba való elszállítása péntekenként nem támogatandó. 

A városvezető kiemelte: az áprilisi ülésre meghívják az érintett feleket, hogy első kézből kapjanak információkat. A térségi társulást hasonlóképpen foglalkoztatja az intézmény sorsa. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában