Teljes kapacitással

2023.04.06. 20:10

Húsvét után felzúgnak a fűnyírók Győrben

Húsvét utáni héten teljes kapacitással megkezdődik a fűnyírás a városi zöldterületeken.

kisalfold.hu

Forrás: Győr-Szol

A Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatóságának kiemelt tavaszi feladata a közterületi fűnyírás. A szolgáltató koordinálásában – részben a vállalat saját állományával részben szerződéses partnerek bevonásával – a  Húsvét utáni héten teljes kapacitással megkezdődik a fűnyírás a városi zöldterületeken - tájékoztatott  a Győr-Szol. 
A munka kezdete előtt a szakemberek ellenőrizték a gépek forgó alkatrészeit és azok kenését, megélezték a fűnyírók késeit, ahol kell, ott pótolták a védőburkolatokat. 

A szolgáltató kéri az autósokat, hogy a parkolásnál a szokásosnál is jobban figyeljenek a zöld területek hozzáférésének biztosítására.

A városi úthálózatban számos körforgalom terelő szigete füvesített. A lombkorona nélküli, általában domború kialakítású zöld szigeteken mindig korábban növekedésnek indul a fű, ezért a Győr-Szol Zrt. ezeken a helyszíneken már az elmúlt napokban elkezdte el a fűnyírást.

A következő időszakban a gépek dolgoznak majd többek között a lakótelepeken, a parkokban, ligetekben, a játszótereken, egyes utak mellett, lakóövezetekben és egyéb zöldterületeken. A tevékenységben összesen 25 darab önjáró, nagy teljesítményű gép vesz részt. A szűkebb helyeken, például fák között, villanyoszlopok és kerítések mellett damilos kézi fűnyíróval vágják le a növényzetet - közölték.

A szolgáltató figyel arra, hogy a fűnyírás lehetőség szerint ne rontsa az utcák és járdák elvárható köztisztaságát, ezért a fűnyírókat seprőgépek kísérik, míg más helyszíneken kézi légfúvóval tüntetik el a burkolatra került nyiradékot.

A szakemberek türelmet kérnek mindenkitől: a fűnyírók minden területre el fognak jutni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában