kisalfold.hu podcast

2023.04.06. 15:45

Hallgassa meg! Együtt a jótékonyságért - 11. jótékonysági Kantharosz gála Győrben

Sztárfellépőkkel és nem mindennapi felajánlásokkal legalább tizenhatmillió forint értékben segíti a rászorulókat idén a Kantharosz.

Bella Violetta

Bella Violetta újságíró és Fehér Gábor főszervező - Fotó: Rákóczy Ádám

Mind felajánlásokban, mind fellépőkben az eddigi legimpozánsabb Kantharosz gálára készülnek a szervezők. Fehér Gábor elmondta: szükség is van a segítségre, mert rekord mértékű pályázatot fogadott be az alapítvány. A Kantharosz munkájának különféle aspektusairól beszélgettünk, az idei április 13-ai gála apropóján, melyre minden jegy elkelt.

Hallgassa meg!

Tizenhárom éve Pió Márta és Tagai István gondolkodásából indult útjára a Kantharosz alapítvány és gála, mely nem csak egybeforrt azóta Győr civilszervezeteivel és vállalkozásainak társadalmi felelősségvállalásával, de egyszerre képviseli a kultúrát, a művészetet, és a jótékonykodást is. Jogi szervezője és háttere a Kantharosz Alapítvány, amely a győri és Győr környéki hátrányos helyzetű, vagy tehetséges gyermekeket, illetve az őket nevelő családokat támogatja.

– Élsportolót és zenészt egyaránt támogatott már az alapítvány és persze sok terhet vett le nehezebb sorsú családok válláról. Az idei évben a rászorulók mellett például egy orgonaművész fiatalnak tudjuk a külföldi koncertturnéját segíteni.- mondta Fehér Gábor.

Mind felajánlásokban, mind fellépőkben az eddigi legimpozánsabb estre készülnek a szervezők. – Országosan ismert borászok ajánlják fel a kereskedelmi forgalomban nem kapható, különleges tételeket a pincéjük mélyéről, ezekre licitálnak a résztvevők. Borászok mellett a bécsi nagykövet, Nagy István agrárminiszter, vagy épp Jakabos Zsuzsanna is ajánlott fel – ő az egyik érmét. A licitekből, a belépőjegyekből és minden más bevételéből a gála jótékony célokat szolgál, a közreműködők mind önkéntesek.

Ahogyan Fehér Gábor elmondta, lesz is helye a befolyó adományoknak, mert rekord mértékű pályázat érkezett az alapítványhoz. – Tizenhat és félmillió forintot egészen biztosan jótékony célra szán a gála. Ehhez kell még a licitálóink nagyvonalúsága, de már most látszik, hogy több tételen verseny lesz. Csodálatos hogy egyre többször elutalja a rászánt összeget az is, aki másodikként lemaradt a kinézett tételről.

Fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a Kantharosz gála egy nyitott társadalmi esemény. Noha jegyek már csak jövőre vannak, de mindenkit szeretettel látnak.

– Együtt erősek vagyunk és át tudunk lépni olyan ingerküszöböket, hogy 500 ember vegyen részt a Richter teremben, és a Győri Filharmonikusok kiegészüljenek Szulák Andival, Nyári Károllyal. Ezt a civil szervezetek külön-külön nem tudnák megtenni. Együtt olyan magasra tudjuk emelni a jótékonyság zászlaját, hogy ilyenkor ezt tényleg mindenki észre veszi, és a civilszervezetek kapcsolati rendszerével olyan messzire jutunk, ahova egyenként nem tudnánk. Évente egyszer meg tudjuk mutatni hogy együtt jóval többre juthatunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában