Eredményes diákok

2023.03.20. 11:55

Elismerték Tata eredményes tanulóit

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett városi programsorozat részeként elismeréseket adtak át azoknak a tatai diákoknak és felkészítő tanáraiknak, akik a tanévben országos vagy nemzetközi tanulmányi versenyeken jó helyezéseket értek el.

Kiss T. józsef

Az ünnepségen Rigó Balázs alpolgármester elmondta: – A nemzeti zászlón és címerben szereplő színhármast a márciu­­si ifjak használták elsőként a forradalmi tömeget mozgósító és egységbe kovácsoló szimbólumként. Ma ismét a szabadság jelét, a kokárdát tűztük ki szívünk fölé. De csakis a jelét, mert a szabadságot nem lehet bedobozolni, kizárólag megélni, ahogy tették ezt 175 évvel ezelőtt a márciusi ifjak is – jelentette ki. 

A díjakat Bencsik János országgyűlési képviselő, Michl József polgármester, dr. Horváth József jegyző, Rigó Balázs és Purgel Zoltán alpolgármesterek és a jelen lévő önkormányzati képviselők adták át. Az eseményen közreműködött a Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézménye Kicsinyek Kórusa, Szabó Imréné, Paulovitsné Gouth Zsófia és Paulovics Milán, valamint Nagy Olivér és Volincsák Luca. 
 

A Vaszary János-iskola díjazott diákjai és pedagógusai az elismerésekkel. Fotó: Kiss T. József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában