Mindenkit vár a református bölcsi

2023.02.16. 11:59

Új bölcsődét adtak át Győrben: 24 gyermek járhat az újvárosi Kiscsillagba - Fotók

A két csoportszobába 24 gyermek járhat ősztől, a modern épület akadálymentesített, energiatakarékos. Az, hogy mennyire kellett egy bölcsőde Újváros ezen részén jól mutatja, hogy a létszám betelt, városlistája lehet feliratkozni.

Gyurina Zsolt

Fotó: Huszár Gábor

Átadták csütörtökön a győri református Kiscsillag bölcsődét. Az Újváros városrészben, a Kossuth Lajos utca elején épült létesítmény uniós és állami forrásból, 592 millió forintból készült el. 

A csütörtöki ünnepélyes átadó első részét a Kossuth utcai református templomban tartották. Elsőként Pergel Elza alpolgármester szólalt fel, aki elmondta, hogy nem csak reformátusokat vár tárt karokkal az intézmény, hanem minden szülőt, aki szeretné, ha gyermeke hasonló szellemben növekedne. 

- Akik ide járnak, azok mindent megkaphatnak, hogy nagyszerű felnőtt válhasson belőlük. Kereszténynek lenni a mai világban nagy felelősség és feladat, ez a közösség pedig példát mutat a helytállásra - jelentette ki Győr alpolgármestere. 

Dr. Nemes Pál, a dunántúli református egyházkerület főgondnoka arról beszélt, a bölcsőde küldetése, hogy világítson, mutassa az utat Jézus Krisztushoz. 
Fekete Dávid önkormányzati képviselő emlékeztetett: hosszú évek stagnálása után az elmúlt másfél évtizedben Újváros prosperáló, fiatal családoknak is otthont adó városrésszé vált. 
Wagner Tamás, a győri református egyházközség lelkészi elnöke örömmel szólt arról, hogy a beruházás során megtapasztalhatták, válság idején erősebb az összefogás. A produktum pedig Isten munkája velünk és általunk. A bölcsőde fényforrás, só és kovász a városban. 

Az ünnepség végén Steinbach József püspök tartott igehirdetést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában