22 tonna 416 kilométeren

2023.02.13. 15:36

Kátyúhelyzet - Folyamatos az utak karbantartása Győr-Moson-Sopronban

Az idei évben történt Győr-Moson-Soproni aszfaltjavítási munkálatokról kérdeztük a Magyar Közutat. Válaszukból kiderült, eddig 22 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be 416 kilométeres úthálózaton.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: MW Archív

Fotó: Fehér Gábor

Az elmúlt hetekben folyamatosan Győr város területén is a balesetveszélyes burkolathibák javítását végezte a Magyar Közút. A városban és Győr-Moson-Sopronban további hibákat javítottak többek között az 1, 821, 81, 83-as főutak városi szakaszain, kihasználva a munkálatokra a kevésbé forgalmas éjszakai időszakokat. 

Erre akkor van lehetőség, amikor a 0-24-es téli szolgálatban résztvevő kollégáknak nem kell sószórást vagy hóeltakarítást végezniük. A múlt hét pénteken a Győr – Bakonybánk összekötő úton végeztünk hidegaszfaltos javításokat, azt ezt követő időszakban az útellenőri szolgálatunk által felmért, kollégáink által észlelt vagy közlekedők által bejelentett hibákat rangsorolva folyamatosan, ütemezetten végezzük a lokális burkolatjavítási munkákat

 - mondta Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője a kisalfold.hu-nak. 

A téli hónapokban ideiglenes jelleggel, hidegaszfalttal dolgoznak, mivel a melegaszfalt keverő telepek zárva tartanak. A melegaszfaltos technológia jóval tartósabb, melyet azonban csak tavasztól-őszig lehet alkalmazni, mivel a melegaszfaltot egy meghatározott hőmérsékleten kell tartani, ahhoz, hogy bedolgozható legyen, ez pedig a téli időszakban nehezen kivitelezhető, még melegítő konténerekkel együtt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában