Hálásak a segítségért - A győrsági házaspár lecserélhette a régi kerekesszéket

Olvasóink támogatásával a Jóakarat Hídja Alapítványon keresztül Szabó Jánosné életét könnyítettük meg.

Simon Roberta

Szabóék több betegséggel küzdenek. Az asszony csak elektromos kerekesszékkel tud elmenni otthonról, de a régi nem működött. Fotó: Csapó Balázs

A nyugdíjas férjével nehéz körülmények között él Győrságon. Végigdolgozták az életüket, de amióta nyugdíjasok, romlik az egészségük. Az asszony egy elektromos közlekedési eszközzel tudja csak elhagyni az otthonát. 

– Szívelégtelenségem, szívritmuszavarom miatt hamar fulladni kezdek, emellett cukorbetegséggel is küzdök, mélyvénás trombózist kaptam és vizesedek. Szeptemberben szívkatétereztek. A kezelésekre, kivizsgálásokra a falugondnok visz el a falubusszal, de boltba sem tudok elmenni segítség nélkül – mondta lapunknak. A házaspár össznyugdíja ugyan megközelíti a 200 ezer forintot, de rengeteg a kiadásuk, a legtöbb gyógyszerekre megy el. 

– A fiamtól kaptam ezt az elektromos kerekesszéket, de meghibásodott. Két akkumulátort kellene bele venni, aminek darabja 50–60 ezer forintba kerül. Ennyit hirtelen nem tudunk kifizetni, főleg a mostani árak mellett – magyarázza az asszony. A járművet az udvaron tartják, lécekkel, lemezekkel, műanyag tetőelemekkel óvják a csapadéktól. 

Felkerestük Győrság polgármesterét, Ferenczi Zsoltot, aki azonnal intézkedett és egyenesen a kerekesszék gyártójához fordult. Kiderült, hogy régebbi jármű lévén nem biztos, hogy az új akkumulátorokkal működne, egy új szék ára azonban megközelítené az 1 millió forintot. Végül sikerült találni egy használt, de jó állapotú és működő járművet, amit a polgármester segítségével meg is vásároltak olvasóink támogatásából. Az új kerekesszék megérkezett, szállítással együtt 150 ezer forintba került, így az alapítvány által adott 200 ezer forint adományból fedezni tudták. A maradék összeget gyógyszerekre és élelmiszerre költi majd a házaspár, akik nagyon hálásak a nagylelkű segítségért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában