Bűnmegelőzési Kávéház

2022.10.27. 13:05

Bűnmegelőzés nyugdíjasoknak - A 10 legjobb csapattal zárták le a vetélkedőt Győrben - fotók

Az időskorúak kiszolgáltatottabbak a csalóknak. Most a rendőrségtől játékos formában kaptak tippeket arra, hogyan védjék meg magukat, értékeiket.

Gyurina Zsolt

Fotó: Rákóczy Ádám

A megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya májusban hirdetett vetélkedőt időskorúak részére Bűnmegelőzési Kávéház címmel. Ők az életkori, fizikai, mentális sajátosságaikból, és a társadalomban betöltött szerepüknél fogva az átlagnál sérülékenyebbek, kiszolgáltatottabbak, ezáltal fokozottabban veszélyeztetettek bizonyos bűncselekményekkel szemben.

A csütörtökön véget ért program célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az idősödő korosztály sérelmére leggyakrabban elkövetett jogsértések megelőzésének lehetőségeire, áldozattá válásuk elkerülésére, játékos formában vonják be a prevencióba a megyei idősügyi szervezetek és nyugdíjas klubok tagjait.

A felhívásra 39 csapat jelentkezett, a résztvevők számára öt fordulón keresztül, online formában prevenciós tartalmú kvízt, feladatlapot, rejtvényt küldtek. A csütörtöki, a megyei kapitányság épületében tartott zárórendezvényre a legjobban teljesítő 10 csapatot hívták meg egy közös beszélgetésre, bűnmegelőzési játékra, kávézásra.

A három fős csapatoknak egy besurranós betörést bemutató oktatóvideó kapcsán kellett tesztet kitölteniük. Végső győztest nem hirdettek, de minden résztvevő ajándékcsomagot kapott.

Remekül éreztük magunkat, jól hangulatú volt az egész rendezvény. Emellett nagyon tanulságos volt a program, érdemes volna ezeket az ismereteket sokkal szélesebb körben is megismertetni - nyilatkozta lapunkat Kovács Edit, a csornai Írisz nyugdíjas Egyesület tagja. Azt is elmondta, hogy egyesületük évente többször hívja meg a megyei bűnmegelőzési szervek előadóit.- Megtanultuk, hogy nem szabad bedőlni mindenkinek, hogy figyeljünk egymásra, tippeket kaptunk arra, hogy védjük meg otthonukat, értékeiket

- foglalta össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában