Ön tudja mit jelent?

2022.10.27. 09:00

A bacorgást mutatták be a soproni Erdő Házában

Az elmúlt hétvégén a dámszarvas párzási időszakát, a “barcogást” mutatták be a Tanulmányi Erdőgazdaság szakemberei az Erdő Házában.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

A barcog hangutánzó szó a vad hímjének ebben az időszakban kiadott jellegzetes, mekegésre vagy röfögésre emlékeztető hangjából származik.

Az eseményen az érdeklődők először előadást hallgathattak meg a dámvadról, annak életmódjáról, szokásairól és a vadgazdálkodásban betöltött szerepéről. Az elméleti felkészülést követően a dámok karámjához vezetett az út és rivaldafénybe került Rudi, a dámbika, akiről egy látványetetéssel egybekötött ismertető során tudhattak meg többet a jelenlévők.

Dr. Sándor Gyula a TAEG Zrt. vezérigazgatója bemutatta a dámok barcogó hangját és megosztotta a vadfajjal kapcsolatos tapasztalatait a látogatókkal. Mindeközben a bemutatóteremben a kisebbeknek is akadt mit barkácsolni, mivel a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar óvodapedagógus hallgatói dr. Hartl Éva docens asszony vezetésével kézműves foglalkozással kedveskedtek az érdeklődőknek.

A délelőtt zárásaként egy meglepetés program keretein belül újabb fácánokat bocsátottak ki az Erdő Háza szomszédságában elhelyezkedő erdőfelújítás területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában