10 millió

2022.09.15. 09:00

Járda épül Dénesfán

A Magyar Falu Program keretében kapott a dénesfai önkormányzat közel 10 millió forintot járda építésére. Az Ady Endre utcai gyalogjárót újítják fel és építik át a helyiek. A munka már elkezdődött, várhatóan szeptemberben be is fejezik a szakemberek.

kisalfold.hu

Készül az Ady utcai járda. A tervek szerint még szeptemberben be is fejezik a munkát.

Takács Lajos polgármester elmondta: az Ady utcának csak egyik oldalán van járda, azt teszik most rendbe. Azokon a szakaszokon, ahol teljesen tönkrement a beton, megszállt a talaj, kiszedik és újraalapozzák. A teljes szakaszt aztán szegéllyel látják el és aszfalttal burkolják. 

Az idei beruházások között említette még Takács Lajos az egykori grófi majorban található muzeális kovácsműhely tetőzetének átépítését. Az épületre a dénesfaiak szintén a Magyar Falu Programban nyertek hatmillió forintot. Az önkormányzat ezt kétmillióval egészíti ki, így az összeg elegendő lesz a rekonstrukcióra. A kivitelezőt már kiválasztották, rövidesen ott is elkezdődik a munka. Az épületben a műhely szerszámai és épen megmaradt berendezése, eszközei mellett a falu helytörténeti gyűjteményét helyezik el. A Dénesfáért Egyesület gondozza és bővíti folyamatosan a kiállítás anyagát, amelyet az érdeklődők számára szívesen mutat be a közösség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában