Köszönet és hála

2022.07.03. 17:29

Áldást kapott a kívül-belül megújult csornai templom - fotók

kisalfold.hu

Fotó: Cs. Kovács Attila

Az elmúlt években megújult a csornai Jézus Szíve-templom. Tegnap délután Veres András megyéspüspök celebrált ünnepi szentmisét és adott hálát Istennek, hogy lehetővé tette a munkálatokat. A szertartás elején Varga Balázs plébánosnak is megköszönte, hogy koordinálta és szervezte a beruházást. Az elmúlt néhány évben a Jézus Szíve-templomot kívül és belül is felújíttatta az egyházközség. A hívek adományai, illetve állami és egyházmegyei támogatások segítségével valósulhatott meg mindez. Veres András kérte Isten áldását mindazokra, akik a munkában részt vettek vagy támogatták. 

„Adj híveidnek hitet és reménységet, hogy ennek a templomnak tartós, buzgó és állandó látogatásával az ő jelenlétük legyen házadnak igazi ékessége” – könyörgött András püspök, mielőtt felszentelte a templom megújult belsejét. Szentbeszédében a szeretet erejéről elmélkedett Veres András és arról, hogy nem jó út az, amelyik eltávolít Istentől. „Azok, akik Istentől elfordulnak, szükségszerűen önmagukat zárják ki Isten áldásából. Aki Istent nem ismer, az embertársát sem fogja tisztelni. Ha az ember megfeledkezik Istenről, Isten törvényeiről és a szeretet törvényéről, akkor annak mindig szenvedés és baj a következménye” – figyelmeztetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában