Régi iskola – új arculat

2022.06.29. 18:06

Sikeres tanévet zárt a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum

Nemcsak nevében, szellemiségében is megújult az iskola.

kisalfold.hu

Készül a Sport és Kreatív Technikum új logója a digitális rajztáblán.

Sikeres tanévet zárt a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum (régebbi nevén Móra-középiskola). Az intézményben 98-an tettek érettségi vizsgát. A sport ágazat területén – sportedző-sportszervezőként, fitnesz-wellness instruktorként és személyi edzőként – 101 fő, a kreatív ágazatban a nyomdaipari előkészítő, a dekoratőr és a fotográfus szakmát illetően 83-an teljesítették szakmai vizsgájukat tanulói és felnőttképzési jogviszonyban.

Nemcsak nevében, szellemiségében is megújult az iskola. Alkalmazkodva a 21. századi elvárásokhoz, a szakmai ismeretek hagyományos átadása mellett projektszemléletű oktatásra tért át, hiszen a Szakmajegyzék szerinti vizsgakövetelmények ezzel teljesíthetők. A szakmai vizsgák olyan átfogó szemléletet és tudást várnak el a leendő szakemberektől, amelyek segítségével magas színvonalú felelősségteljes munkát végezhetnek. Szakmai portfóliójuk nemcsak a vizsgán használható, állásinterjúkon is megállja a helyét. A tanulmányokat lezáró megmérettetésen az ismeretek számonkérése a gyakorlatba építve történik, így igazán élményszerű mind a sport, mind a kreatív ágazat szakmai vizsgája.

Sportedző (testépítés-fitnesz) - sportszervező szakmai vizsga.

A projektalapú oktatás többféle kompetenciát is fejleszt, megtanítja a tanulókat együttműködve problémákat megoldani. A megvalósított projektek több tanórát, több napot is igénybe vesznek. A sporthoz kapcsolódóan oktatói irányítással a tanulók feldolgozták az olimpiák történetét gyakorlatban szemléltetve az akkori sportágak jellemzőit, az azonos sportágat művelők bemutatták társaiknak saját sportáguk elméletét, szabályrendszerét és ezek megvalósulását. A digitális eszközök tudatos használatát kívánta meg egy-egy otthonra tervezett edzés vagy egy „streetworkout” előkészítése, megvalósítása, bemutatása, videóra rögzítése.

A kreatív ágazat tanulói leginkább csoportosan dolgoztak és tették próbára kreativitásukat a tervező munkától a kész termék létrehozásáig. Karácsonyi képeslapot, fotós képregényt, rajzolt zsebmozit, geometriai mintás füzetet alkottak igénybe véve a szabadkézi és digitális rajzolás nyújtotta lehetőségeket is.

Az idei tanév országos sikert is hozott az SK-s tanulóknak: Tóth Márk az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen a legjobb kiadványszerkesztő technikusnak bizonyult. Kürti Kevin pedig Nyomda- és Papíripari Szövetség Best Print Hungary országos szakmai versenyén Junior kategóriában első helyezést ért el az általa tervezett zenével foglalkozó kiadványával.

A Best Print Hungary Junior kategóriájának 1. helyezettje: Kürti Kevin

A Sport és Kreatív Technikum célja, hogy olyan szakembereket bocsásson ki, akik a gyakorlati életben is megállják a helyüket a választott szakmában.

sporteskreativtechnikum.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában