Helyben segítenek

2022.04.16. 20:32

Megalakult a Magyar Vöröskereszt Nyúli Alapterületi Szervezete

kisalfold.hu

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Vöröskereszt / Facebook

Gémesi Katalin Kitti, a Győr-Moson-Sopron Megyei Vöröskereszt munkatársa szülőfalujában, Nyúlon, egy kellemes hangulatú nyitó közgyűlés keretében megalapította a Magyar Vöröskereszt Nyúli Alapterületi Szervezetét - 10 fős alapító tagsággal. 

Az Alapszervezet elsődleges feladatai között szerepel a véradások szervezése, segítése, az elsősegélynyújtás alapismereteinek terjesztése lakossági-, és munkahelyi környezetben egyaránt, szociális segítségnyújtás a rászorulóknak, adományok gyűjtése és megfelelő helyre való eljuttatása, és sajnos a jelen háborús helyzetben a menekültügyi feladatok koordinálása. 

A nyitó közgyűlés vendége volt: Kun Szilvia, a Győr-Moson-Sopron Megyei Vöröskereszt Igazgatója, Varga József, a Győrszentiváni Vöröskereszt Alapszervezet, a Győrszentiváni Polgárőrség, valamint a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője, civil szervezeti koordinátor, akik ismertették a nemes feladatokat, és Schmidt Henrik, Nyúl község polgármestere, aki egyben alapító tagja is lett az Alapszervezetnek. 

A jelenlevők szoros együttműködésükről biztosították egymást, úgy a Vöröskereszt, mint az Önkormányzat, a Polgárőrség és a Sportclub részéről. 

Gémesi Katalin Kitti elnöklete mellett a titkári feladatok ellátását édesanyja, Gémesiné Lakó Katalin vállalta, és a legnagyobb segítség Mondovicsné Németh Anikó részéről lett biztosítva, aki hosszú évek óta professzionális módon bonyolítja Nyúl község véradás szervezését. 

Az alapító tagságon kívül már a megalakulást megelőzően 9 segítőszándékú személy jelezte, hogy tagja kíván lenni a Szervezetnek, akiknek tagsági felvétele a következő hetekben megtörténik. Büszkék vagyunk Nyúl községre, büszkék vagyunk az önzetlen összefogás erejére - számolt be a jeles eseményről közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron Megyei Vöröskereszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában