Városi ügyek napirenden

2021.09.27. 21:00

Közgyűlést tartottak Csornán

kisalfold.hu

Módosította legutóbbi ülésén idei költségvetési rendeletét a csornai önkormányzat képviselő-testülete. Az elmúlt időszak változásait vezették át, illetve aktualizálták a büdzsét.

Ugyanakkor elfogadta a testület a Csornai Sportegyesület, a napközi otthonos óvoda és a védőnői szolgálat munkájáról szóló beszámolót. Az előírások szerint felülvizsgálták a Helyi Esélyegyenlőségi Programot, új szerződést kötöttek a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. A fogyatékosok napközi otthona, illetve a támogató szolgálat működéséhez volt szükség az intézkedésre. Arról is határoztak a képviselők, hogy a tevékenységüket rövidesen Csornán megkezdő járási bíróság, illetve ügyészség számára ideiglenes helyet biztosít. A Pártok Háza irodáit, illetve az ügyvédi „irodaház” üres helyiségeit biztosítják a szervezetek számára.

Napirenden volt a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat 2022-es programja is. Úgy döntött a városvezetés, hogy jövőre is csatlakozik a városvezetés az ösztöndíjhoz és támogatja a felsőfokú tanulmányaikat végző fiatalokat.

Az ülésen a képviselő-testület elfogadta a polgármester veszélyhelyzetben hozott döntéseiről szóló tájékoztatást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában