Városi elismerés

2021.08.20. 13:05

Kitüntetéseket adtak át az augusztus 20-i ünnepségen Csornán – Fotók

A csornai önkormányzat pénteken délelőtt a premontrei apátság dísztermében tartotta augusztus 20-i megemlékezését.

kisalfold.hu

„Augusztus huszadikán nem csak azért tisztelgünk első királyunk emléke előtt, mert ő egyszemélyben államalapítónk, a magyarság egyesítője a kereszténységben, hanem azért is, mert fiának írt tanácsaival, gondolataival példát, iránymutatást ad. Nézzünk csak körül, mi minden történt az elmúlt ezer évben körülöttünk és szerte Európában? Népek jöttek és mentek, országok, birodalmak tűntek fel és el. Mi magyarok azonban még mindig itt vagyunk. Alázattal, kellő büszkeséggel, hiszen páratlan nyelvünket, rendkívül gazdag kultúránkat, önállóságunkat, tehetségünket és hitünket is sikeresen megőriztük” – hangsúlyozta Gyopáros Alpár, az ünnepség szónoka a város országgyűlési képviselője.

A rendezvényen dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester átadta a városi kitüntetéseket.

Posztumusz Csorna Szolgálatáért Díjat adományozott a képviselő-testület Dóczi Zoltánnénak, a Széchenyi általános iskola közelmúltban elhunyt pedagógusának harmincöt éves lelkiismeretes és önzetlen munkájának elismeréséül. A kitüntetést férje vette át. Ugyancsak Csorna Szolgálatáért Díjat kapott Vargáné Budai Márta, a Széchenyi iskola tanítója több évtizedes, önzetlen, lelkiismeretes pedagógusi munkájáért. Cser István a Kisalföld Shaolin Kung Fu Egyesület ügyvezetőjének több mint két évtizedes, sikeres edzői és sportvezetői tevékenységéért részesült elismerésben, a Csorna Szolgálatáért Díjban. Gorzás Zoltán,a polgármesteri hivatal beruházási ügyintézője szintén ebben a kitüntetésben részesült közel három évtizedes szakmai munkájáért.

A hagyományokhoz híven megáldották, megszentelték az új kenyeret, melyet dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester szegett meg.

Az ünnepi műsorban közreműködött a Berki Kvartett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában