Támogatott tartalom

2021.07.30. 06:52

A megújult Nefelejcs köz a történelmi belváros ékköve

A Miénk a tér!, RómerKvelle 2021 című rendezvény iránt hatalmas az érdeklődés. Birtokba veszik a megújult Nefelejcs közt szombaton este Győrben a fiatalok.

munkatársunktól

Forrás: RómerKvelle

Győr egyik legkedvesebb terének, a Nefelejcs köznek az esztétikai szempontból méltó, ugyanakkor funkcionálisan használható felújítása fontos ígérete volt dr. Dézsi Csaba András polgármesternek a fiatalok számára. A tér önkormányzati finanszírozásból, valamint TOP-támogatás keretében valósult meg, amely tartalmazta a burkolat, valamint a járófelület akadálymentessé tétele mellett a közművek cseréjét is. Nagyon fontos szempont volt, hogy kiépüljön a kültéri események fény- és akusztikai rendszere mellett a közvilágítás is, nem elhanyagolva a fák körüli támfalak felújítását, a kandeláberek kicserélését, bővítését.

A Rómer-ház melletti terület most egy nyitott közösségi térré alakult át.

Összművészeti események színtere lehet, egy többgenerációs tér, hozzáadott érték a város kultúrájában, egy új rendezvényhelyszín,

– fogalmazott Csurák Erzsébet, a Rómer-ház vezetője.

Győr ezen csodálatos ékköve szombaton megkezdi végre, amire rendeltetett, ez pedig nem más, mint a szórakoztatás, a felejthetetlen koncertekre csábítás művészete. A szombati három fellépő minden igényt kielégít, hiszen senki nem vitatja, hogy a Follow the Flow a jelenleg legfelkapottabb hazai zenekarok egyike, melynek tagjai 2018 óta játszanak együtt a mostani felállásban teljes összhangban.

A „Nem tudja senki” című albumuk parádés, pár hónap alatt arannyá nemesült. A címadó dalhoz készült klip a második valaha legnézettebb magyar videóklip lett, 58 milliós megtekintéssel.

A 2018-as Petőfi Zenei Díj – „Év felfedezettje” díjat is ők zsebelték be, képviselték Magyarországot Bilbaóban az MTV EMA díjátadó gáláján. 2019-ben és 2020-ban is Fonogram-díjra jelölték őket.

Dzsúdló egy élő legenda, és ezt huszon­évesen érte el a pop/trap műfajban, mert önref­lexív, szókimondó stílusa utánozhatatlan. Juhász Marci gyermekkora óta énekel, az elmúlt években többféle formáció élén tűnt fel, majd 2019-től Dzsúdlóként szárnyal. Keveseknek adatik meg, hogy első számmal pár nap alatt több tízezres nézettséget érjenek el. Az „Unom”-mal 2019 februárjában ez neki sikerült.

Azahriah, azaz Paul Street sikertörténete szintén magával ragadó. Ő autodidakta módon tanulta ki a zenélést. Gitározás, ének, hangkeverés szuperlatívuszokban, a vlogolás milliókat ültetett a YouTube elé. A fiatal srác előtt, aki 12 éves kora óta alkot, le a kalappal, a Pál Utcai Fiúk előtt tisztelgő Paul Street nevű csatornája rejtélyes vlogposztjaival futott be a platformon és szárnyal, mint a madár.

Az ingyenes After 22.30 órától indul, ha valaki csak erre érkezik, szintén nem bánja meg. Szombaton tehát garantáltan Miénk a tér!

(A cikk Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával jött létre.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában