évforduló

2021.01.23. 09:32

Győr 750 – Ünnepi kerekasztal-beszélgetés olyan lokálpatriótákkal, akik el sem tudják képzelni az életüket más városban – videó

Oly sok mindent viszünk magukkal, ami győri és a miénk.

Szeghalmi Balázs

20210118 Győr Győr 750 kerekasztal beszélgetés. A Kisalföld meghívására ültek egy asztalhoz a város történelmét kutató, hagyományait ápoló, értékeit bemutató és a jövőjét alakító személyek. Résztvevők: Csobayné Pintér Éva, Pintér Ildikó, Kozma Endre, Dr. Pongrácz Attila Dr Horváth Sándor Domonkos, Sárai-Szabó Tamás Kelemen Képen: Résztvevők: Kozma Endre, Csobayné Pintér Éva, Dr. Pongrácz Attila, Szeghalmi Balázs, Dr Horváth Sándor Domonkos, Pintér Ildikó, Sárai-Szabó Tamás Kelemen. Győr. Szerkesztőség. Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

Sokaknak Győr az ódon sikátoraival, a pilótakeksszel, a Bergmann-féle francia krémessel, a gyerekkori emlékekkel egyenlő. Másoknak a híres gimnáziumokat, a Széchenyi-egyetemet idézi, még többeknek a Rábát és az Audit jelenti a város. Győr megannyi értéke mindannyiunké és közös felelősségünk, hogy olyan nagyváros maradjon a jövőben is, ahol jó élni.

Ebben egyetértettek a Kisalföld ünnepi kerekasztal-beszélgetésének résztvevői: Csobayné Pintér Éva, a GyereGyőrbe városnézések idegenvezetője, az egyetem mesteroktatója, Pintér Ildikó, a Kazinczy Ferenc Gimnázium történelem tanára, dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi tér igazgatója, Kozma Endre, a Régi Győr Pro Urbe-díjas szerkesztője, dr. Pongrácz Attila, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja és Sárai-Szabó Kelemen, a bencés rendház perjele, a Szent Ignác templom igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában