Több mint 40 évet dolgozott a kórházban, 5 éve főigazgató főorvosként

2020.12.20. 09:58

Dr. Tamás László János nehéz szívvel, de tiszta lelkiismerettel távozik a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház éléről

A kórházigazgató leváltását pénteken jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

kisalfold.hu

Tamás László János főigazgató főorvos: A sürgős, azonnali, nem halasztható megbetegedéseket látjuk el.

Fotó: Nagy Gábor

Mint ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken bejelentette, hogy hat klinikai központ, a budapesti centrumkórházak, és 19 megyei kórház élére új vezetőket nevezett ki. Az új intézményvezetők megbízatása 2021. január elsejétől lesz hatályos. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház új igazgatója Jávor László, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézeté Molnár Sándor lesz.

Dr. Tamás László János, a PAMOK főorvos igazgatója az intézmény weboldalán tette közzé leköszönő levelét, amelyet változtatás nélkül közlünk:

„Leköszönés a Petz Kórház főigazgatói posztjáról és búcsú az intézmény munkatársaitól

Őszinte öröm volt számomra több mint négy évtizedig az ország egyik meghatározó regionális centrumában, a győri Petz Kórházban orvosként, érsebészként dolgozni, a betegeket szolgálni. Külön örömöt okozott, hogy két és fél évtizeden át a menedzsment tagjaként, s 10 és féléven át főigazgató főorvosként szolgálni a kórházat.

Csaknem százezer érbeteg gyógyításában vettem részt, tizenháromezer műtétet végeztem, részt vettem a szakma – az érsebészet – ellátási palettába történő beillesztésében, majd jelentős fejlesztésében Győrben. Az érbetegellátás egy stabil bástyáját építettük fel és működtetjük a Petz Kórházban.

Az intézmény vezetőjeként volt szerencsém egy 36 szakterületen egyaránt kimagasló szakmai szintet nyújtókórházat irányítani. Rendkívüli szaktudású, elkötelezett orvosok, szakdolgozók és ellátók vettek körül. Európai és világhírű, elismert kollégák öregbítik oktató és tudományos tevékenységükkel a Petz „iskola”hírnevét.

Munkatársaimmal és vezetőtársaimmal összefogással, szakértelemmel és bizonyos lemondással öt éve az egyik legstabilabb gazdasági működésű intézményét adjuk az ellátórendszernek. Egy folyamatosan és progresszíven fejlődő, innovatív szemléletű és széles kapcsolatokat ápoló kórházát az országnak.

Bár nem jó szívvel, mégis nyugodt és tiszta lelkiismerettel búcsúzom egy szakmailag kiemelkedő és pénzügyileg beton szilárdságú, a rendkívüli járványhelyzetben is példásan magasszintű és biztonságos ellátást nyújtóintézmény éléről.

Köszönet Mindenkinek, aki támogatott és részt vett velem a közös munkában, munkatársaimnak és külső partnereimnek egyaránt. Megtiszteltetés volt nagyhírű elődeim munkáját tovább vinni. Őszintén remélem, hogy nem csupán bennem hagyott kitörölhetetlen lenyomatot a negyven év. Talán én is hozzájárulhattam az intézmény permanens sikeréhez.

Győr, 2020. december 19.

Dr. Tamás László János

Főigazgató főorvos”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában