Bajban voltak a házi kedvencek

2020.07.05. 15:14

Júliustól újra van állatorvosi ügyelet Mosonmagyaróváron és környékén

Újra működik állatorvosi ügyelet Mosonmagyaróváron és környékén július 1-jétől. Az utóbbi időben ezeken a településeken a járványhelyzet miatt átmenetileg szünetelt az ügyelet, minden állatorvos csak a saját, sürgős betegeit látta el.

Munkatársunktól

Forrás: Pixabay

A járványhelyzet miatt szünetelt az állatorvosi ügyelet a térségben. Egyik olvasónk június végén jelezte, hogy házi kedvence rosszul lett, a kora esti órákban fulladni kezdett. Gazdája telefonon próbált segítséget kérni.

Állítása szerint Mosonmagyaróváron senki sem vette fel a készüléket. Végül Székesfehérváron tudtak számára tanáccsal segíteni. A vonal végén lévők fel is tették számára a kérdést: egy akkora városban, mint Mosonmagyaróvár, miért nincs ügyelet? Utánajártunk.

A Magyar Állatorvosi Kamara honlapja szerint a térségben a járványhelyzet miatt átmenetileg szünetelt a készenlét.

Januárban írtunk róla, hogy az év elejétől több változás is történt a mosonmagyar­óvári állatorvosi ügyelet terén. Péntek este 8-tól hétfő reggel 8-ig fogadták az állatorvosok a beteg kisállatokat rendelőjükben és ezért a gazdáknak ügyeleti díjat kellett fizetniük.

Az általunk megkérdezett állatorvosok szerint rendszeres támadás érte őket az utóbbi időben az ügyeleti díj mértéke miatt. Azt is megtudtuk, hogy az ügyeleti rend önszerveződő. Az állatorvosok, mivel semmilyen központi utasítást, esetleges támogatást nem kaptak az ügyeletre vonatkozóan, egyszerűen nem vállalták azt.

Elmondták: egy ekkora térségben legalább 12 állatorvosnak kell igent mondania a többletszolgáltatásra, hogy az normálisan működjön.

Megkerestük a Magyar Állatorvosi Kamara megyei szervezetét is. Az alábbi közleményben reagáltak: „A mosonmagyaróvári állatorvosi rendelőkben dolgozó kollégák július 1-jétől indították el újra önként vállalt többletszolgáltatásukat, az ügyeletet. A járványhelyzet miatti szüneteltetés alatt minden állatorvos ellátta saját, sürgősségi eseteit hétvégenként.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában