Határnyitás torlódásokkal Sopronnál

2020.06.05. 17:51

Megszűnt a határellenőrzés a magyar-osztrák és a magyar-szlovák átkelőhelyeken péntek estétől

Magyarország megnyitotta határait az osztrák, cseh és szlovák állampolgárok előtt. A határátkelés szabályai a koronavírus miatt elrendelt korlátozások előtti állapotra változtak vissza a két határszakaszon.

Máthé Erika

Fotó: Magasi Dávid

Amint beszámoltunk, Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok korlátozásoktól mentesen utazhatnak egymás országainak területére. Péntek reggel lépett érvénybe a kormányrendelet, amely az ezekre az országokra elrendelt korábbi korlátozásokat feloldja.

A határnyitás bejelentése után péntek reggel a soproni határon várakozás nélkül lehetett kijutni Ausztriába, az osztrák határőrök szúrópróbaszerűen ellenőrizték a személyazonosságot. Befelé viszont, a délelőtti órákra egyáltalán nem jellemzően, több kilométeres sor várakozott, főként magyar és osztrák rendszámú autók. A hosszú várakozási idő részben annak tudható be, hogy a rendőrök mindenkit egyesével igazoltattak, illetve a határnyitás örömére sokan indultak útnak.

Péntek estére tovább változott a helyzet. A rendőrség internetes oldalára 19 órakor került ki a következő hír: ˝A magyar-szlovák határátkelőhelyeken és határátkelési pontokon 2020. június 5-én 18 órától, míg a magyar-osztrák határátkelőhelyeken és határátkelési pontokon 19 órától a teljes határellenőrzés megszűnt.˝

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában