Eltűnt villanyszerelők

2024.03.13. 20:02

Csontdarab és pisztoly É. Imre győri tárgyalásán

Fontos bizonyítékok kerültek elő, amiket szakértők vizsgáltak szerdán a tárgyalóteremben. Folytatódott a Győri Törvényszéken É. Imre vádlott tárgyalása, akit két villanyszerelő meggyilkolásával vádolnak.

Simon Roberta

Az orvosszakértő szerint a telken talált csont nagy valószínűséggel egy nagyobb testű emlős állattól származik.

Fotó: Csapó Balázs

Egy húsz centiméter hosszú csontdarabot, valamint egy fegyvertartó dobozt vettek elő ezúttal a két villanyszerelő eltűnésével kapcsolatos tárgyaláson a tárgyi bizonyítékok sorából. A bíróság arra kereste a választ, hogy a vádlott telkén, a farakás alatt talált csont állati vagy emberi eredetű-e? A másik fontos tárgy egy koszos fegyvertartó doboz volt, benne fém toldattal és egy pisztolykefével. Ezt is az abda-ikrény határán fekvő kertből foglalták le a rendőrök hat éve. Korábbi tárgyaláson már megbemutatták és meg is vizsgálták É. Imre lakásából elhozott gáz-riasztó fegyvert. Ezt a kettőt vetették most össze.

A fegyverszakértő megállapította, hogy É. Imre lakásán talált fegyver és a telkéről előkerült toldat passzolnak.
A fegyverszakértő megállapította, hogy É. Imre lakásán talált fegyver és a telkéről előkerült toldat passzolnak. 
Fotó: Csapó Balázs

É. Imre a kezdetek óta következetesen állítja, hogy soha sem volt éles lőfegyvere, de még gáz-riasztó pisztolya sem. 

A szerdán feltárt bizonyítékok viszont ennek merőben ellent mondanak. E. János, a vádlott egyik munkatársa adta le a rendőrségen a nyomozás során a férfi győri otthonában talált gáz-riasztó pisztolyt, amely ugyanaz a típus, mint ami a telekről elkerült dobozon áll.

A szakértő a tárgyaláson próbálta ki, hogy a pisztolytároló és a benne lévő tartozékok passzolnak-e a lefoglalt fegyverhez. 

- Ez a toldat stabilan passzol ehhez a modellhez. A dobozban található kefe pedig bármilyen kézifegyver tisztításához alkalmas - mutatott rá a fegyverszakértő, aki ezután a dobozba is belehelyezte a bizonyítékot, ami szintén egyezést mutatott.

É. Imre arról faggatta a szakértőt, hogy emberi élet kioltására alkalmas-e a pisztoly vagy az elejére felcsavarható toldat. 

A gáz-és riasztófegyvert nem ölésre készítik, viszont közelről súlyos sérülést lehet vele okozni. Korábbi tárgyaláson már szemléltette ezt a szakértő: egy vastagabb farostlemezt is teljesen átszakított a lövedék.

Dr. Takács Róbert ügyész rákérdezett a vádlottnál, hogy miért állítja mindezek ellenére, hogy sosem volt fegyvere. 

Továbbra sem tudom kié ez a fegyver és hogyan került a lakásomba vagy a kertembe. Kitartok a magam igaza mellett! 

- válaszolta É. Imre.

A tárgyalásra egy orvosszakértőt is behívtak, mégpedig egy nagyobb csontdarab miatt, amit szintén hat éve találtak a vádlott tanyáján. 

Ez idő alatt még nem készült szakértői vélemény a bizonyítékról, így szakértői szemek előtt találgatták emberi vagy állati eredetű. 

- Első ránézésre nem valószínű, hogy emberi eredetű a csonton látható nagyobb barázdák miatt - mondta a szakavatott férfi, aki egy anatómia atlaszban található fotókkal is összevetette a bizonyítékot. -Teljes bizonyossággal csak csontreszelék vizsgálat után tudom azt állítani, hogy kizárhatjuk az emberi maradványt. Viszont nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy ez egy nagyobb testű emlős állat lábszárának egyik csonteleme - tette hozzá.

A tárgyaláson szó esett a tavaly nyáron elrendelt terepkutatásról is, amelynek célja az lenne, hogy alaposan átfésüljék É. Imre tanyáját. Ugyanis felmerült a lehetősége annak, hogy mégis ott lehetnek elrejtve a vádlott áldozatainak maradványai. A vizsgálatra 10 hónap alatt sem került sor, amit dr. Bóka Tibor bíró is élesen kritizált. 

Tavasszal folytatódik a büntetőper, ugyanis a vád szerint tartozásai rendezése helyett megölte É. Imre a két villanyszerelőt, akik lassan 6-8 éve tűntek el szinte nyomtalanul.
Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztésre tett indítványt, amelyben meghatározták, hogy legkorábban 40 év múlva szabadulhat feltételesen a magát ártatlannak valló vádlott. 
É. Imre 67 éves, ami tényleges életfogytiglant jelentene számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában