Eltűnt villanyszerelők

2021.09.15. 15:54

Eltűnt villanyszerelők pere – A kettős gyilkossággal vádolt férfi gyermekeit hallgatta meg a bíróság

Harmadik hete, hogy a tanúk sorra állnak dr. Bóka Tibor bíró előtt. Szerda délelőtt M. Zoltánnéval, a mosonmagyaróvári sértett feleségével folytatódott a meghallgatás, akit délután É. Imre vádlott gyermekei követtek. Felesége, betegségre hivatkozva nem jelent meg.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

További tanúk meghallgatásával folytatódott szerdán annak a győri vállalkozónak a tárgyalása a Győri Törvényszéken, akit két villanyszerelő meggyilkolásával vádolnak. A nyomozóhatóság szerint az egyik férfit 2015-ben egy markolós munkagép miatt, a másikat 2018-ban 10 ezer euróért ölte meg. Az ügyészség szerint a bűncselekményeket előre kitervelten, nyereségvágyból követte el, amiért életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérték, azzal a feltétellel, hogy csak negyven év után bocsátható szabadlábra.

É. Imre továbbra is tagadja az ellene felhozott vádakat, vallomást nem hajlandó tenni, de egyre több kérdést válaszol meg és tesz fel a tanúknak. Így volt ez M. Zoltánné vallomásakor is. A feldúlt és érzéseivel küszködő nő arcára volt írva mit gondol, amikor mellé lépett férje feltételezett gyilkosa. Minden kérdést határozottan megválaszolt és észrevételt is tett. A férfi úgy véli az asszony nem ismerte annyira a férjét, mint amennyire állítja.

A vádlott szerint volt egy ukrán család, aki villanyszerelési munkát kért Zoltántól, azonban a feleség nem tud ilyenről, ahogyan arról sem, hogy férje eltűnése előtt éveken át együtt dolgozott volna É. Imrével. A férfi azt állítja közel öt évig együtt dolgoztak M. Zoltánnal, igaz tartozott neki több ezer euróval, de nincs köze az eltűnéséhez.

A vádlott családja hisz a férfinak, kizártnak tartják, hogy É. Imre olyat tett volna, mint amivel vádolják.

É. Gábor, a vádlott legidősebb fia, nem élt mentességi jogával és vallomást tett szerdán. Elmondta ismerte mind a két villanyszerelőt. O. Vilmossal és édesapjával 10 évig együtt dolgoztak Bécsben, különböző házfelújításokon. Jó munkakapcsolatban volt a váci villanyszerelővel, mint mondta mindenkit megdöbbentett, amikor 2015-ben eltűnt. ,,Voltak anyagi viták Vilmos és apám között, de nem tudok olyan okról, ami miatt köze lehet az eltűnéséhez„ – fogalmazott.

Vallomásából kiderül, hogy M. Zoltánnal csak egyszer dolgozott együtt, átlagos munkakapcsolatuk volt. Úgy tudja jó viszonyba volt a férfi apjával, nem tudott anyagi elszámolási vitáról.

,,Apám jó és rendes ember, nyitott és segítőkész. Olyanoknak is segített, akiknek nem kellett volna. Kizárt hogy elkövette volna, amivel vádolják, ezért nem beszéltünk soha a történtekről” – hangsúlyozta É. Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában