kisalfold.hu videó

2023.12.19. 08:58

Akciófilmben érezhette magát - Airsoft fegyverrel fenyegetőzött az M1-esen veszélyesen előző fiatal

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú elkövetővel szemben, aki az autójából egy airsoft fegyverrel fenyegette meg a mellette haladó autósokat, majd veszélyes előzésbe kezdett.

Simon Roberta

Forrás: Képernyőkép / Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a 18 éves férfi idén tavasszal édesanyja autójával közlekedett az M1-es autópályán. A belső sávban sűrű volt a forgalom az esős időben. Mikor utolérte az egyik autóst a sztrádán többször fényszóróját villogtatva jelzett a sofőrnek, majd kitért a külső forgalmi sávba és a sértett mellé ért. Ekkor a kesztyűtartóból elővett egy airsoft fegyvert és azt lóbálva fenyegette a kocsit vezető személyt.

Mindeközben 18 éves fiatal a külső sávban is utolérte az előtte haladót, de lassítás helyett  előzésbe kezdett. A veszélyes manőverrel megszegte az előzés szabályait és áttért a sértett előtt a belső sávba. A megfenyegetett sofőr csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni, hogy az elé bevágó férfi járművével összeütközzön.

A vádlott tettével nem csak a járművezetők, de az utasok életét, testi épségét is veszélynek tette ki. Az ügyészség a fiatalt közúti veszélyeztetés bűntettével vádolta meg, amiért akár három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak ellene. A vádhatóság indítványozta, hogy a járásbíróság határozott ideig tiltsa el a fiatalkorút a közúti járművek vezetésétől.

Az érdemi döntést a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában