SopronFest 2023

2023.05.02. 21:11

Bűn- és balesetmegelőzés a SopronFesten

A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai a „Házhoz megyünk” programmal várták az érdeklődőket

kisalfold.hu

Rendőrség a SopronFest-en

A fesztiválra ellátogatók személyre szóló prevenciós tanácsokat kaphattak mind a bűn-, mind a balesetmegelőzés területén. Rafai Zoltán rendőr alezredes, Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy és Szabó Noémi rendőr zászlós és az irányításuk alatt serénykedő közösségi szolgálatos fiatalok várták a hozzájuk fordulókat a soproni Fő téren szombaton és vasárnap.

A Rendőrség „Házhoz megyünk” programjának célja, hogy az érdeklődők egy kötetlen beszélgetés során tudják feltenni kérdéseiket a rendőröknek, és személyre szabott tanácsokat kapjanak. Miközben a felnőttek beszélgettek a gyerekeknek lehetőségük nyílt arra, hogy beüljenek egy igazi rendőrautóba, kipróbálják az úgynevezett részeg szemüveget és online játékokon is bizonyítsák tudásukat az internetbiztonság, drogprevenció, vagy szabálysértés témaköreiben.

A tapasztalat azt mutatja, hogy mindenki nagyon szívesen fogadja a tanácsokat, amit a rendőrség munkatársai adnak, úgy mint:

  • A biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszereket saját biztonságuk érdekében mindig használják!
  • Ne feledjék, hogy Magyarországon zéró tolerancia van az alkoholfogyasztásra!
  • Saját és a közlekedésben a többi résztvevő biztonsága érdekében az előírt sebességet minden esetben tartsák be!
  • Leszegett fejjel, telefont nyomkodva tilos átmenni az úttesten!
  • Már az egészen kicsi gyerekeknek is meg kell tanítani, hogy hogyan lehet a gyalogátkelőhelyeken biztonságosan átmenni!(balra-jobbra-balra kell nézni)
  • Csak olyan képet szabad magunkról az internetre feltölteni, amit minden körülmények között fel tudunk vállalni!
  • Bankkártya adatainkat csak a bank online fizetésre létrehozott oldalán, vagy a fizetési közvetítő által működtetett biztonságos oldalon szabad megadni, a kereskedő oldalán, vagy e-mailben soha!
  • A kábítószer fogyasztás bűncselekmény Magyarországon!
  • Pénztárcát, bankkártyát, iratainkat ruházatunk belső zsebeiben, vagy mások által nehezen hozzáférhető helyen kell tartani! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában