SopronFest 2023

2023.04.29. 13:40

Sportolókat díjaztak Sopron 34. ünnepélyes Sportgáláján - képriport, videó

Az idei évben, rendhagyó módon, a SopronFest keretein belül rendezték több száz érdeklődő, szülő, versenyző részvétele mellett a Soproni Sportgálát.

kisalfold.hu

Fotó: Rombai Péter

Fotó: Rombai Peter \ RepeszTech

A történelmi belváros Fő tere már több rangos sportünnepnek adott otthont, ezért méltó helynek bizonyult az ünneplésre. 

Díjátadás

A rendezvényen megjelent és díjakat adott át Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Abdai Zsolt önkormányzati képviselő, a sport- és kulturális bizottság elnöke. 

Sportolókat díjaztak Sopronban

Az eseményt a Sopron Táncegyüttes színvonalas műsora színesítette. A színpadon felállított színes LED-falon láthatták az érdeklődők kedvenceiket, akik az elmúlt évben világbajnokságokon, Eb-ken és országos bajnokságokon dobogóra állhattak, s ezzel öregbítették Sopron hírnevét. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere ünnepi beszédében kifejezte az önkormányzat elismerését a sportolók iránt. Kiemelte, hogy a sport az élet nélkülözhetetlen része, amely megtanít küzdeni, veszíteni és nyerni egyaránt. Befejezésül sérülésmentes sportsikereket kívánt a 2023-as évre. Az ünnepségen gyermek-­serdülő, ifjúsági-junior, felnőtt és szenior kategóriákban díjaztak több mint kétszáz versenyzőt. A nemzetközi és magyar bajnokságokon elért sok siker, egyéniben és csapatban egy­aránt, az egyesületekben végzett kiváló szakmai munka eredménye. A teljesség igénye nélkül elismerést kapott-kaptak: a Soproni Tigrisek kerekesszékes együttese, a SMAFC Darazsak Sportakadémia Sportdarázs női kosárlabdacsapata, a Sopron Basket női kosárlabdacsapata, a SMAFC karate- és atlétika-szakosztályának versenyzői, a Széchy Tamás Sportiskola úszói, a SMAFC parasportszakosztályának sportolói, a Soproni Líceumi Vívó Egylet kiválóságai, az SVSE teniszezői, valamint a Gyevát SE ökölvívói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában