Kertjében ölhette meg áldozatait

2023.04.17. 19:44

Ikrényi telkén folytatódik az eltűnt villanyszerelők meggyilkolásával vádolt É.Imre tárgyalása kedden

Kedden azon a helyszínen tart tárgyalást a Győri Törvényszék, ahol a vád szerint É. Imre győri vállalkozó megölhette a két eltűnt villanyszerelőt.

Simon Roberta

A vádlott ikrényi telke az ügyben számos alkalommal beszédtéma volt, több tanú - akik É. Imrének dolgoztak korábban - állította, hogy halálos fenyegetést kapott.

Forrás: Rendőrség

É. Imrét előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett kettős gyilkossággal vádolják. A váci O. Vilmos és a mosonmagyaróvári M. Zoltán is Imrével dolgozott, akik nyomtalan eltűnésük előtt utoljára a vádlott férfivel találkoztak az Ikrényhez közeli telken. 

A vádirat szerint a vállalkozó M. Zoltánt közel 10 ezer eurós tartozása miatt ölhette meg, míg O. Vilmost egy bérbe adott markoló miatt. 

2018. március 31-én a telekhez közeli benzinkút kamerafelvételei rögzítették, hogy É. Imre és M. Zoltán találkoztak, majd a töltőállomásról a kerthez hajtottak. Az ügyészség szerint egy vízakna szivattyújának villanyszerelési munkálatai okán csalta Zoltánt az ikrényi kertbe. A nyomozás folyamán meggyanúsították a rendőrök azzal is É. Imrét, hogy 2015. június 3-án szintén Ikrény térségében végzett a váci férfival – miután előzőleg erre az időpontra és helyszínre találkozót beszélt meg vele – azért, hogy az áldozata által Ausztriában bérelt markológépet megszerezze.

Forrás: Rendőrség

É. Imre azonban tagadja, hogy bármi köze lenne a két férfi eltűnéséhez, meggyilkolásához. Azt állítja, hogy mind ketten élnek, csak kétes drogügyeik miatt el kellett tűnniük, amiben az ő segítségét kérték. 

Ezzel a vallomással csak később jött elő a vádlott, mert állítása szerint megfenyegették: fekete maszkosok térdre kényszerítették és a feje fölött átlőttek. 

É. Imre korábban azt is mondta, hogy Vilmos és Zoltán új életet kezdtek, más nők oldalán.

Forrás: Rendőrség

A vádlott ikrényi telke az ügyben számos alkalommal beszédtéma volt, több tanú - akik É. Imrének dolgoztak korábban - állította, hogy halálos fenyegetést kapott. 
 

Egy tanú korábban arról beszélt lapunknak, hogy a vádlott rá is fegyvert fogott, szerencséjére a fegyver két próbálkozásra sem sült el.

Tóth László szerint a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt férfi őt is meg akarta ölni. – Ha elsül a fegyver, tuti velem is végez – mondta a Kisalföldnek még meghallgatása előtt Tóth László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában