Bűnügy

2022.05.11. 13:41

"Láttam, hogy hatalmas tüzet rakott" - Újabb tanút hallgattak meg az eltűnt villanyszerelők ügyében - fotók

Szerdán folytatódott a Győri Törvényszéken az eltűnt villanyszerelők meggyilkolásával vádolt É. Imre ügyének tárgyalása.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

- Soha nem volt lőfegyverem - hangoztatta szerdán a Győri Törvényszéken az a győri vállalkozó, akit két villanyszerelő meggyilkolásával vádolnak.

-Hazudsz! Mert láttam! - szólt vissza erőteljesen M. Ádám, a szerda délelőtt meghallgatott tanú. 

A férfi éveken keresztül dolgozott hidegburkolóként É.Imrének Ausztriában, de neki is elszámolási vitája támadt a vállalkozóval. 

- 460 euróval még ma is tartozik, egy évig könyörögtem, hogy adja meg - mondta M. Ádám, aki azt sem titkolta többször összetűzésbe is keveredtek.

- 160 méterre lakom tőle a gyermekemmel és a feleségemmel. Amiért nem adta meg a pénzem, kiszúrtam a kocsija kerekét, majd ő is az enyémet. Egyszer meg is pofoztam, rossz volt a viszonyunk - vallotta be a tanú, aki M. Zoltán mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnésének napján látta, hogy É. Imre hatalmas tüzet rakott az ikrényi tanyáján.

- 2018 húsvét hétvégéjén Kapuváron horgásztam, egyik ismerősömet kértem meg, hogy jöjjön el értem. Március 31-én, reggel 7 óra körül lehetett, amikor lekanyarodtunk Ikrény felé, mert Imre telke mellett vannak horgásztavak. Akkor láttam, hogy az egyik állata, Titán kint legel az úton. Benéztem a kerítésen és láttam, hogy hatalmas tüzet rakott, valamit égetett sárga esőkabátban. De láttam nála korábban fegyvert is, ott dugdosta a tyúkól melletti kőkupac alatt. Ismerem a fegyvereket, voltam katona és lövész. Az egy éles lőfegyver volt, nem valami játék, vagy gázriasztó pisztoly - fogalmazott.

A szerdai tárgyaláson dr. Bóka Tibor két, a bizonyítékok között szereplő fegyver képét is megmutatta a tanúnak, aki az egyikre azt mondta, nem ez volt mert ez egy gázfegyver. A másik fegyverről mutatott képre már azt válaszolta, valami ilyesmire emlékszik.

M. Ádám arról is beszélt, hogy É. Imre ikrényi telekszomszédja is eltűnt, szerinte ahhoz is a vádlottnak lehet köze.

- Imre sokszor fenyegetőzött, Toszkára is fegyvert fogott - mondta a tanú.

Erre a bíró: - Azt szokták mondani, amelyik kutya ugat az nem harap.

- Hát ez a kutya ugat és harap is Bíró Úr! - válaszolta.

A vádlottnak arra a kijelentésére, amit már többször hangoztatott, hogy neki soha nem volt lőfegyvere, dr. Bóka Tibor bíró azt kérdezte: Akkor hogyan lehet, hogy előkerült innen-onnan, és még fénykép is készült róla?

- Ki készítette? - kérdezte É. Imre.

- Megragadta a lényeget! - válaszolta a bíró.

A vádlott szerint a tanú hazugságokat állít, és sokat ivott, valamint az indulatait sem tudja kordában tartani.

- Tiszteletet kérek Bíró Úr! Belebeszél a mondandómba! - szólalt fel É. Imre.

A tárgyalás szerdán további tanúk meghallgatásával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!