Tárgyalás

2023.02.22. 12:11

Eltűnt villanyszerelők pere - É. Imre lehúzta a WC-n a vádiratot - újabb tanúkat hallgattak meg Győrben - fotók

További tanúkat idézett szerdára a Győri Törvényszék, annak a győri vállalkozónak az ügyében, akit két villanyszerelő meggyilkolásával vádolnak.

kisalfold.hu

Fotó: Huszar Gabor

É.  Imre vádlott egy észrevétellel kezdte a tárgyalást. A férfi nehezményezte, hogy nincs vádirata, azonban amikor megkérdezték tőle, hogy miért nincs, hiszen korábban a rendelkezésére bocsátották, meglepő dologgal állt elő.

Nincs nálam vádirat, mert összetéptem és lehúztam a WC-n. Volt egy zárkatársam, aki folyamatosan jegyzetelt az irataimból. Így tudtam megoldani, hogy többé ne tegye. Akkor eltüntettem az összes iratomat, dokumentumot az üggyel kapcsolatban

- mondta el É. Imre.

Később dr. Bóka Tibor bírótól kapott egy újabb vádiratot, de mielőtt átadta volna, megkérdezte, hogy mikor semmisítette meg a vádlott?

- 2019-ben - válaszolt É. Imre. Mivel rájött, hogy nem releváns időpontot adott meg, később visszavonta válaszát.

Elsőként M. Milán őrnagyot hallgatta meg szerdán a bíróság. A rendőr volt az a személy, aki lefoglalta É. Imre ruháit, amiken később a szakértők, lőfegyverből származó gyú elegyet találtak.

- A vádlott felesége adta át a ruhákat 2018. április 2-án. Együttműködő volt végig, nem élt panasszal. A parancs szerint 2018. március 30-án É. Imre által viselt ruhákat kellett elhoznunk. Amit a fürdőszobából adott át a feleség, ha jól emlékszem a mosógép környékéről. Erre azért volt szükség, hogy kiderítsük találunk-e a bűncselekménnyel összefüggésben lévő anyagmaradványokat a férfi ruházatán. Egy pulóvert, két farmernadrágot és egy pár zoknit foglaltunk le - fejtette ki M. Milán őrnagy, aki a nyomozás során a lefoglalásokat és a helyszíni szemlék nagy részét vezette.

A rendőr azt is megjegyezte, hogy ugyan a vádlott felesége együttműködő volt az egész eljárás során, É. Imre viszont ezzel ellentétes magatartást tanúsított. Megtévesztési szándékot észleltek a férfinál, illetve, hogy nem mond igazat, mert mindenre plusz magyarázatot adott és új dologgal rukkolt elő.

M. Zoltán mosonmagyaróvári villanyszerelő 2018. március 31-én találkozott É. Imrével és tűnt el végleg, így nem tudni miért a vádlott március 30-án viselt ruháját kérte el és foglalta le a rendőrség. Az is lehet, hogy ez csak egy elírás az iratok között, viszont É. Imre bizton állítja, hogy nem a 31-én viselt ruháit foglalta le a rendőrség. Legutóbbi tárgyaláson elmondta, hogy felesége nem tudhatta, mit viselt aznap. Sőt azok a ruhák, szülei lakrészében voltak, mert amikor a fekete ruhások letérdeltettek és átlőttek a feje felett úgy megijedt, hogy bevizelt. Ezután átöltözött és kimosta a szennyezett darabokat, amik a lefoglaláskor még száradtak - állítja a vádlott.

Viszont így még mindig kérdéses, hogy akkor a lefoglalt ruhákon hogyan lehet lőpor.

- Az ártatlanságomat szeretném bizonyítani, ezért minden információt a bíró úr rendelkezésére bocsátok - hangoztatta É. Imre.

Délelőttre idézték már sokadszorra azt a fontos tanút, aki információkat tudhat a lefoglalt és korábban már ismertetett gáz és riasztó fegyverről. Azonban ezúttal sem jelent meg a bíróságon. Így néhány helyszíni szemlén készült fotó megtekintésével folytatták az ülést. Délután két kutyás rendőrt hallgatnak meg, akik részt vettek M. Zoltán holttestének keresésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában