Bűnügy

2022.01.07. 14:26

Letartóztatták a férfit, aki késsel próbált rabolni a volt főnökétől egy csornai pékségben

Ügyészség

Forrás: Pixabay

A Csornai Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki a gyanú szerint szerdán zárás előtt az egyik csornai pékségben késsel próbált meg rabolni a volt főnökétől - közölte az Ügyészség.

A bíróság határozatának indokolása szerint, mivel állandó lakóhellyel nem rendelkezik, csak így biztosítható a jelenléte az eljárás során.

 

Ez a bűncselekmény 5-10 évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő, és a férfi korábban több alkalommal volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – egy ízben hét év fegyházra a bíróság - és jelenleg is négy büntetőeljárás van vele szemben folyamatban.

 

A bíróság szerint ezért reális annak a veszélye is, hogy a cselekményt folytatná, vagy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. A döntést az ügyész, a védő és a gyanúsított is tudomásul vette, így az végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában