Ünnep

2023.11.09. 14:35

Emléktáblát avattak a 70 éves Ceres gyárban Győrben

Ipartörténeti emlékhelyet avattak csütörtökön a 70 éves a Ceres ZRt. előtt, illetve bemutatták a jubileumra készült könyvüket.

Simon Roberta

Fotó: Mekliz Fotó Studió

A győri Ceres ZRt. Magyarország egyik vezető sütőipari vállalkozása, melynek jogelődjét 1953. október 21-én alapították. Fennállásának 70. évfordulóján a Győri Ipartörténeti Alapítvánnyal közösen ipartörténeti emléktáblát avattak a gyár székhelyén.
- Az alapítvány fontosnak tartja, hogy láthatóvá tegye Győr ipari múltját, ezért 2017-ben kidolgozta és elindította „ipartörténeti emlékhelytábla” projektjét. A csütörtökön felavatott táblával tisztelegnek a vállalat múltja és Győr élelmiszeriparában betöltött szerepvállalása előtt - emelte ki Miklósy Lajos, a Győri Ipartörténeti Alapítvány elnöke.

- Kiemelt jelentőségű ez az évforduló vállalatunk életében, hiszen 70 éve nap mint nap azon dolgozunk, hogy kiváló minőségű pékáru kerüljön vásárlóink asztalára. Ahogy szlogenünk is szól „Mindenkinek van egy kenyerünk”. A változás és az innováció mindig jelen lesz életünkben, de azok az elvek és a tudás, melyet megszereztünk, mindig megmaradnak, és alapját képezik a további építkezésnek – mondta el Mikos István, a Ceres ZRt. vállalati igazgatója. Hozzátette: Én is itt kezdtem a pályafutásomat, és a ranglétra fokait megjárva, minden munkafolyamatot megismerve együtt nőttem fel a vállalattal. Úgy tervezem, hogy a 100. jubileumi ünnepségen mindenképpen részt veszek.

Radnóti Ákos alpolgármester a gyárhoz kötődő élményeiről, emlékeiről beszélt. - Nincs olyan győri család, amely ne kötődne valamilyen módon a sütőipari vállalathoz. A Ceres a sikereit a vezetés és a munkavállalók értékes munkájának köszönheti - fogalmazott.

A táblaavató után sajtótájékoztatót tartottak a székházban, ahol az igazgató visszatekintett az elmúlt hét évtizedre, valamint Andorka Zsolt, a Győri Ipartörténeti Alapítvány alelnöke bemutatta a sütőipari vállalat történetéről készült, „Mindenkinek van egy kenyerünk” című könyvet. Nem csak írásos emlékek, újságcikkek, de számos fotó is került a kötetbe. A könyv bolti forgalomba nem kerül.

A kerek évfordulót országos nyereményjátékkal tették emlékezetessé a Ceres fogyasztói számára, valamint egy nagyszabású születésnapi rendezvénnyel is megünnepelték, melyen a vállalat jelenlegi dolgozói mellett korábbi kollégáik is részt vettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában