Programkavalkád

2024.05.17. 09:29

A Magna Cum Laude és a Lord is fellép a kétnapos Volután Mosonmagyaróváron

A 25 éves Magna Cum Laude és az 50 éves Lord lép fel többek között a kétnapos Greiner Voluta 2024 Vízikarneválon június 14–15-én, melyet több sport- és kulturális program is kísér majd.

Mészely Réka

Csiszár Péter, Martinschich Balázs, Árvay István és dr. Wlasitsch Mirkó a sajtótájékoztatón. Fotó: Kerekes István

A mi Lajtánk című kiállítás keretein belül tartottak sajtótájékoztatót az idén kétnapos Greiner Voluta 2024 Vízikarneválról. 

Árvay István mosonmagyaróvári polgármester hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy ez a közel két évtizedes hagyományra visszatekintő rendezvény visszanyerje régi fényét. Korábban ugyanis közel hatvan csapat indult a sárkányhajóversenyeken. A városban működő nagyobb cégek szinte mindegyike képviseltette magát a rendezvényen. Ezt a régi hangulatot szeretnék visszahozni. A csapatépítésre is kiváló eseményen egyébként az önkormányzat két teamet is indít: egy vegyeset és egyet a nőknél. 

A Voluta szervezői idén is a Flesch Nonprofit Kft. és a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület. A térség legnagyobb csapat- építő tréningjéről Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: június 14-én csatlakoztak a „Mozgás Éjszakája” országos rendezvénysorozathoz. Este 8 órától hajnali 2-ig több sportág is bemutatkozik, egyrészt a Báger-tó körül, másrészt az Itató szabadstrandon. A Gurul a város is ide fut majd be. Aznap a 25 éves Magna Cum Laude szórakoztat. 

Június 15-én startolnak a sárkányhajók. A jelentkezéseket a voluta.hu oldalon, illetve a Flesch-központban várják egészen a rendezvényt megelőző hétig. A magyar válogatott meccse hatalmas kivetítőn követhető majd és az idén 50 éves Lord koncertezik még. 

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnökségi tagja, dr. Wlasitsch Mirkó arra buzdított, minél többen kapcsolódjanak be a versenybe. Zárásként Martinschich Balázs, a Hansági Múzeum igazgatóhelyettese arról szólt, hogy több mint kétezren tekintették meg „A mi Lajtánk” című időszaki kiállítást a Mosonvármegyei Múzeumban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában