Facsemetéket osztottak

2024.05.17. 12:54

Faültetés: zöldebb környezetért és fenntarthatóbb jövőért tesznek a VELUX dolgozói

A környezetvédelem és a fenntarthatóság mindig is fontos szerepet játszott a dán gyökerekkel rendelkező, piacvezető tetőtéri ablakgyártó vállalat, a VELUX életében. Ez alkalommal elültetésre szánt facsemetéket osztottak a dolgozóiknak.

Kisalföld.hu

Az akcióval azt hangsúlyozza a VELUX, hogy mindenkinek személyes felelőssége van a jövő környezetének megóvásában.

A cégcsoport vállalati stratégiájában elkötelezte magát amellett, hogy aktív lépéseket tegyen ebben az irányban, így dolgozói számára egy izgalmas kezdeményezést indított el. A koncepció alapján a VELUX Magyarország Kft. közel 1100 munkatársának mindegyike választhatott egy facsemetét három, előre megadott fafajból, melyet saját, vagy rokonai, barátai kertjében ültethetett el. A faültetés gesztus, ami nem csak a vállalat fenntarthatósági törekvéseit tükrözi, de egyúttal összetartást és közösségi szellemet is teremt.

faültetés
A faosztás a vállalat fenntarthatósági törekvéseit és az összetartást is jelképezi. 
Forrás: VELUX

“Az akcióval egyértelműen szeretnénk hangsúlyozni, hogy mindannyiunknak személyes felelőssége van a jövő környezetének megóvásában, és hogy a fenntarthatósági törekvések a legkisebb lépésekkel kezdődnek. A közösen elültetett fák szimbolizálják, hogy eltökéltek vagyunk jelentős hatást elérni az éghajlatváltozás mérséklésében és az egészségesebb közösségek létrehozásában. Ezek a csemeték az elkövetkező generációknak is hasznot hoznak majd, és inspirációt nyújtanak a további pozitív változásokhoz.” – kezdte a beszélgetést Banadics Endre Antal, a vállalat fenntarthatósági projektmenedzsere.

A vállalat több éve nagy figyelmet fordít arra, hogy ne csak a gyár működésében, hanem a dolgozók mindennapi életében is tudatosítsa a környezetvédelem és a fenntartható élet fontosságát. A kezdeményezés így nem is teljesen egyedi, a gyártóvállalat a 2019-2020-as években 2020 darab facsemete elültetését célozta és valósította meg Fertődön és környékén.

A dolgozók már meg is kapták a facsemetéket és lelkesedéssel fogadták a kezdeményezést. Sokan osztottak meg fotókat az ültetésről és élményeikről. A faültetés során tapasztalt közösségi élmény megmutatta, hogy a vállalat alkalmazottai szívesen tesznek a környezetvédelem érdekében, és készen állnak a jövő generációi számára egy zöldebb, egészségesebb világ kialakítására.

 – zárta a beszélgetést Szalay Cintia, ügyvezetői asszisztens és kommunikációért felelős munkatárs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában