Néptánc

2023.12.20. 18:59

Üljünk vidám ünnepet - karácsonyi műsort adtak elő Csornán

Üljünk vidám ünnepet, Jézuska megszületett... címmel mutatta be karácsonyi műsorát a csornai Pántlika néptáncegyüttes és a Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskola.

Kisalföld.hu

Regölés, bölcsőcske, pásztorjáték autentikus néptánccal vegyítve. A táncosok a premontrei mézeskalács ház előtt léptek fel.

Fotó: Tóth Attila

Méltó helyszínt is találtak a programhoz: a Premontrei park mézeskalács házánál várták közönségüket a táncosok. Az együttes és az iskola életében már jó szokás, hogy az adventi időszakban az alkalomhoz illő koreográfiát állítanak össze. A premontrei apátsággal jó kapcsolatot ápolnak a pántlikások, így szinte természetes volt, hogy a rendház parkjában szerepelnek. A műsorukban a karácsonyhoz kötődő népszokásokat adták elő. A regölést, a bölcsőcskét, a pásztorjátékot, autentikus néptánccal vegyítve. 

A művészeti iskolások kedden még kézműves-foglalkozáson vehettek részt, illetve a Garabonciás együttes koncertjét nézhették és hallgathatták meg a gyerekek szüleikkel együtt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában