Keglovich László Megyei Kupa

2024.05.26. 17:27

Emberhátrányban szerezte mag a Vitnyéd a kupát

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

Abda-VVFK Bau–Vitnyéd 2–3 (2–1)

Gyirmót, Alcufer Stadion, Keglovich László Megyei Kupa, döntő, 1240 néző. V.: Krasznai.
Abda: Takács B. – Balogh L., Tóth K., Kovács Á. (SzücS G., 89., Babayigit – Visy, Korsós D. (Vígh N., 77.) – Kerékgyártó (Gál D., 72.), Peczár (Wágenhoffer, 89.), Éri, Majdics (Kovács B., 86.). Edző: Knauz Csaba.
Vitnyéd: Germán M. – Hécz (Nyakas, 46.), Pankotai, Sulyok, Papp R. – Németh M. – Horváth A., Varga G. (Domján D.), Szalai András (Kovács A., 46.) – Szalai Attila (Kleizer, 71.), Tamás A. (Szakács M., 91.) Edző: Kiss Ákos.
Gsz.: Hécz (27., öngól), Éri (45.), ill. Szalai Attila (26.), Papp R. (47.), Németh M. (89.).
Kiállítva: Pankotai (70.).
26. p: Jobb oldalról a kapu elé fejelt labdát a hosszúsaroknál érkező Szalai Attila 6 méterről a kapu bal oldalába fejelte. 0-1.
27. p: A jobb oldalon felfutó Éri beadása után a menteni szándékozó Hécz lábáról, 5 méterről saját kapuja közepébe pattant a labda. 1-1.
45. p: Peczár jobb oldalról leadott nagy lövése után a labda a bal oldali kapufáról a középen érkező Éri Dominik elé pattant, ő pedig 8 méterről ballal a kapu jobb oldalába helyezett. 2-1.
47. p: Jobb oldali 18 méteres vitnyédi szabadrúgásból Papp Richárd ballal, nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt. 2-2.
89. p: Peczár bizonytalankodott a tizenhatos sarkánál, Kleizer lépett elé, így az abdai játékos buktatta, ami után a játékvezető büntetőt ítélt, amiből Németh Márton jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 2-3.

Szép számú nézősereg gyűlt össze a Marcal-parti Alcufer Stadionban, ahol a résztvevő Abda és Vitnyéd község apraja-nagyja lelkesen buzdította csapatukat. A találkozó első félidejének derekán gyors gólváltást hajtottak végre a csapatok. Az egyik oldalon Szalai Attila fejese után a vitnyédiek szereztek vezetést, amire egy perc múlva jött a válasz, ugyanis Hécz Alex rosszul sikerült mentési kísérlete után a labda a saját kapujába perdült. Már-már sokan a szünetet várták, amikor egy bődületes kapufa után Éri Dominik eszmélt leggyorsabban és az üres kapuba helyezett, így az abdaiak vonulhattak előnnyel pihenőre. Ez azonban hamar elillant, ugyanis fordulás után Papp Richárd egyenlített egy szabadrúgást követően. Egyórai játék után Kovács Alex járt közel az újabb gólhoz, de életerős lövése után Takács Bence bravúrral védett. Az utolsó húsz percre megfogyatkozott a Vitnyéd, amikor Pankotai István kapta meg második sárga lapját. Három perccel a vége előtt egy gyermeteg hiba utáni büntetőből Németh Márton szerezte meg a győztes találatot, így fordulatos, jó színvonalú döntőben a Vitnyéd hódította el a Keghlovich-kupát.
Knauz Csaba: – Igazi fordulatos kupadöntő volt! Nekünk kellett volna okosabban játszani, de alapvető hibákat követtünk el. Nem tudtuk érvényesíteni emberelőnyünket, de ennek ellenére gratulálok játékosainknak. Remélem holnapra az ezüst is jobban csillog majd.
Kiss Ákos: – A félidőben nagyon ideges voltam, amit néhány tárgy bánt, de örülök, hogy a döntőbejutás után a mi nevünk kerül fel győztesként a serlegre. Nagyon elégedett is vagyok, hiszen ezt a sikert végül emberhátrányban értük el.
Lapincs Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában