Bejelentés

2024.05.27. 17:19

Béremelésnek örülhetnek a győri kulturális intézmények dolgozói - fotók

Megemelik a győri kulturális intézmények dolgozóinak bérét – jelentette be hétfőn délután dr. Dézsi Csaba András polgármester a Győri Nemzeti Színházban. Tavasszal 200 millió forintot kapott már az ágazat, de az intézményvezetők és a szakszervezetek jelzése után újabb 215 millió forintnyi emelésről döntöttek. Az összeg január elsejétől visszamenőleg lesz érvényes.

Kisalföld.hu

Fotó: Vig Norbert

– Az önkormányzat feladata a város működési feltételeinek megteremtése, és az is, hogy biztosítsuk a megélhetésüket azoknak az embereknek, akik a város szolgálatában állnak. Az utóbbi négy és fél évben gazdaságilag a covid, az energiaválság padlóra küldte az önkormányzatokat és a családokat egyaránt. Jelzést kaptunk arról, hogy probléma van az intézményeinkben dolgozók mindennapi megélhetésével. Nekünk erre figyelni kell. Több mint 400 millió forinttal járulunk hozzá az idén a művészeti intézményeinkben dolgozók fizetésemeléséhez – összegezte a polgármester.

– Mindenki a saját bőrén érzi az anyagi problémákat. Még tavaly ősszel jeleztem én is és a többi intézményvezető is, hogy bérfeszültség van. Az első körben a 200 millió forintból a színház majdnem 78 millió forintot kapott létszámarányosan, aminek nagyon örültünk, de ez nem oldja meg azokat a mindennapi problémákat, amelyekkel munkatársaink küzdenek. Kérésünk szerencsére meghallgatásra talált, amit nagyon köszönünk. Nálunk 256 munkavállalót érint az intézkedés. Nagyon sokat dolgoztunk ebben az évadban is, nagy előadásszámon vagyunk túl. Most mindenkinek nagy segítséget jelent így évad vége előtt, készülve a nyárra és a következő évadra – árulta el Bakos-Kiss Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában