kisalfold.hu videó

2024.05.26. 22:04

Ünnepelt Győr! Újra NB I-es az ETO - Kilenc év után jutott vissza az ETO a labdarúgó-bajnokság élvonalába - Újabb fotók, videók

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a vendéglátó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Ajkát a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel két ponttal megelőzte a Vasast a táblázaton és feljutott az élvonalba.

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

Ünneplés a Széchenyi téren

A győri zöld-fehérek kilenc év szünet után szerepelhetnek majd újra az NB I-ben. A beugró Borbély Balázs vezetőedző irányításával az utolsó öt fordulóban hibátlan teljesítményt nyújtott az ETO, ezzel a bravúrral maga mögött tudta tar- tani a Vasast és megérdemelten szerezte meg az ezüstérmet. Ajkán a mérkőzés után, majd a győri Széchenyi téren több ezren ünnepelték a csapatot.

 

A mérkőzés fotói

Tudósításunk a meccsről

FC Ajka–ETO FC Győr 0-1 (0-1)

Az első félidőben az eső áztatta gyepen sokat csúszkáltak a játékosok, és időnként a labda is elérhetetlenül felgyorsult. Végig az ETO irányította a játékot, s bár olykor az Ajka birtokolta többet a labdát, veszélyt nem jelentett a győri kapura. A zöldek egy szöglet után szerzett góllal jutottak vezetéshez, és végül ezzel az előnnyel mehettek a szünetre. A folytatásban is magabiztosan játszott az ETO, kevés lehetőséget adott az Ajkának, igaz, a győriek előtt is kevés lehetőség adódott. Végül a zöld-fehérek győztesen hagyták el a játékteret, és az utolsó öt fordulóban hibátlan szereplést nyújtva megszerezték az ezüst­érmet, ezzel feljutottak az NB I-be.

Az idén 120 éves ETO 2015 óta, kilenc év után játszhat újra a legjobbak között.

Borbély Balázs:

Nagyon nehéz mérkőzés volt. A tét miatt egy kicsit görcsösen kezdtünk, aztán sikerült megszereznünk a vezetést. A gól után megnyugodott a csapat, ekkor már éreztem, hogy később sem lehet baj. Boldog vagyok, hogy kiharcoltuk a feljutást! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában