Olvasóink segítségével különleges cipőt kaphat a halmozottan hátrányos helyzetű, Down-szindrómás kis Tekla Koroncón

Halmozottan hátrányos helyzetű ötéves kislányának és a nehéz helyzetbe került családjának kért segítséget lapunktól egy koroncói édesanya.

Gyurina Zsolt

Csanádi Jánosné és Down-kóros ötéves kislánya, Tekla. Jól jött a segítség karácsony előtt a sok nehézséggel küzdő családnak.

Fotó: Rákóczy Ádám

A tősgyökeres koroncói Csanádi Jánosné Mónika hu­­szonöt éve há­­zasodott össze férjével. Fiuk, Felícián mellé szerettek volna még egy testvért, így nagy volt a boldogság, amikor öt éve kiderült Tekla érkezése. Ám Tekla koraszülöttként jött a világra, és sajnos már a szülés sem volt könnyű sem a gyermek, sem az édesanya számára. 
– Tekla halmozottan hátrányos helyzetű, Down-szindrómás – mondta lapunknak az édesanya. – Szívproblémája is van, az egyik szívbillentyű nem működik, lehet, hogy műteni kell majd. Egyszer pedig már megoperálták Budapesten. Fo­lyamatosan visszük fejlesztésekre, ezeknek hála járni már tud, de a beszéddel és a szobatisztasággal akadnak gondok. Speciális óvodába jár Győrbe, a Bárcziba. Van fejlődés, és reméljük, hogy még lesz is, de az biztos, hogy nem könnyű a helyzetünk. 

A család költségvetését megterheli a sok utazás, a fejlesztések. Az édesapa targoncás, a felesége gyárakban dolgozott, de jelenleg otthon van, mert Tekla csak fél napig lehet óvodában, így Mónika szinte teljes napján elviszi a róla való gondoskodás. Szerencsére a kislány bátyja, a 20 éves Felícián már szinte felnőtt, jelenleg jogot tanul a Széchenyi-egyetemen. 

A nehéz helyzetbe került családnak segítségképp 200 ezer forintot juttattunk el olvasóink adományainak köszönhetően, a pénz a Jóakarat hídján érkezett alapítványunkhoz. A család hálás az olvasóknak, hiszen nagyon kellett a támogatás, amelyből különleges, a sérült kislánynak való szupinált cipőket vesznek (ezek bizony drágák), és a hetvenes években épült családi házuk kéményét is kibélelik. 

Segíthet Ön is!

A Jóakarat hídja olvasóinkat köti össze a rászorulókkal, az Önök adományaiból segíti őket. Ha bármekkora összeggel hozzá szeretne járulni a támogatásokhoz, azt a Lapcom Média Alapítvány 12096705-01312657-00100008 számlájára utalással megteheti. Köszönjük! 

Ha segítséget kérne

A Lapcom Média Alapítvány segítségét levélben vagy e-mailben kérhetik a rászorulók és az őket ajánlók. A postacímünk: 9021 Győr, Újlak utca 4/A. E-mail-cím: [email protected]
 


 

Fotó: R. Á.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában