kisalfold.hu videó

2023.09.16. 17:06

Idén utoljára gurult Mosonmagyaróvár - fotókon a kerékpározás

Szombaton utoljára startolt el a Gurul a város program Mosonmagyaróváron: ezúttal is mintegy négyszáz kerékpáros pattant biciklire.

Mészely Réka

Idén háromszor szervezte meg a Flesch Központ a Gurul a város programot. Ezúttal az UFM Arénánál gyülekeztek azok, akik a közös mosonmagyaróvári kerékpározáshoz kívántak csatlakozni.

Ahogy már megszokhattuk, ismét sok család, baráti társaság érkezett a rendezvényre, kisgyerekektől a nyugdíjasokig több korosztály is képviseltette magát. Mintegy négyszázan ültek biciklire.

Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. összegzése szerint idén mindhárom alkalommal négyszáz-négyszázan kapcsolódtak be a közös tekerésbe.

A közös kerékpártúra ezúttal is szinte az összes városrészt érintette Majoroktól, a Halászi lakótelep, a mosoni városrészen keresztül a Mofém-telepig.

A túrák alkalmával gurulójegyeket kaptak a résztvevők, amit most ajándékra lehetett váltani. Aki mindhárom gurulójeggyel rendelkezett, részt vehetett a főnyeremény sorsoláson is.

Németh Andrea, a Városháza munkatársa tájékoztatása szerint az európai mobilitási programhoz 20 éve csatlakozott Mosonmagyaróvár, ennek keretében szervezik meg évente több alkalommal a Gurul a város programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában